Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αξιοπρεπή διαβίωση ζητούν οι νεφροπαθείς της Κέρκυρας

Νεφροπαθείς
26 Ιανουαρίου 2019 / 12:29

Συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Αλέκο Μιχαλά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με το δ.σ του Συλλόγου Νεφροπαθών συναντήθηκε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης  Κοινωνικής Πολιτικής  Αλέκος Μιχαλάς.
Ο κ. Μιχαλάς ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Παναγιώτη Κορμαρή και τον ταμία Γιώργο Μαζαράκη του συλλόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς στην καθημερινότητά τους, καθώς και κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους.
Τα μέλη του συλλόγου ενημέρωσαν επίσης τον Αντιπεριφερειάρχη για τις ανάγκες  τους για περαιτέρω στελέχωση με ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς επίσης σε υλικοτεχνική υποδομή και ιατρικά μηχανήματα φροντίδας, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της θεραπείας τους. Τόνισαν επίσης τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης για τα άτομα με νεφροπάθειες και ζήτησαν τη βοήθεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προκειμένου να διασφαλισθεί ένα μίνιμουμ επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης για τα άτομα με οικονομικές δυσκολίες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τη βούληση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να είναι αρωγός στις προσπάθειες του συλλόγου και των ατόμων με νεφροπάθεια  και δεσμεύτηκε να στηρίξει τα αιτήματα του συλλόγου για τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων των νεφροπαθών στην Κέρκυρα, καθώς και τη διάδοση της ιδέας της προσφοράς οργάνων ως αλτρουιστική προσφορά και ένδειξη γνήσιου εθελοντισμού.