Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Δράση οδικής ασφάλειας για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα (video-photos)

Δράση οδικής ασφάλειας
26 Ιανουαρίου 2019 / 10:39
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Την ανεκτίμητη αξία της ζωής υπενθύμισαν σε όλους, πεζούς και οδηγούς,

οι πολίτες που πήραν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν τη δράση οδικής ασφάλειας. Η συγκέντρωση έγινε στο 4ο χλμ Εθν. Λευκίμμης, έξω από το Ειδικό σχολείο, στο σημείο ακριβώς που έχασε τη ζωή του τόσο άδικα το οκτάχρονο αγγελούδι, η Άννα-Μαρία, πριν από 10 μέρες. Τραγική φιγούρα η μητέρα της, που κατάφερε, παρά τον αβάσταχτο πόνο της, να έρθει έστω και για λίγο, στο σημείο που έγινε το κακό.
Αρωγοί στη δράση η Τροχαία Κέρκυρας με τον Διοικητή της Σπύρο Σκολαρίκη, ο οποίος έδωσε συμβουλές σε γονείς και παιδιά, αλλά και η Πυροσβεστική. Συμμετείχαν πολλοί γονείς και παιδιά που κρατούσαν πλακάτ με μηνύματα όπως «Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο», «Κόψε ταχύτητα, όχι τη ζωή», «Να λειτουργήσει το πάρκο κυκόφοριακής αγωγής», «Τροχονόμους και κυκλοφοριακό έλεγχο».. Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλοι όσοι με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους άφησαν το δρόμο να γίνει τόσο επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.