Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πιάστε τους βομβιστές κι αφήστε τους αφισοκολλητές!

Γαλιατσάτος
24 Ιανουαρίου 2019 / 15:59

Αυστηρή ανάρτηση Γαλιατσάτου στο fb για την τοπική Αστυνομία με αφορμή την επίθεση στο Α/Τ Λευκίμμης. Εγκωμιάζουν, μεταξύ των άλλων, οι δυο βουλευτές, κυβερνητικά και κομματικά στελέχη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εξακολουθεί η έντονη κριτική στην δράση ή κατά περίπτωση την αδράνεια που αποδίδεται στην τοπική Διοίκηση της Αστυνομίας. Υπέφωσκε και εκδηλώθηκε εκ νέου με θρυαλλίδα την υπόθεση της αφισοκόλλησης εναντίον του προέδρου του Corfu tv, εμπλουτισμένη με την εκδοχή του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Γ. Καλούδη για τα γεγονότα. Ο περιφερειάρχης επανήλθε στο θέμα, μετά την έκδοση ψηφίσματος από το περιφερειακό συμβούλιο και τις αντίρροπες ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από τον Σπ. Σπύρου και τον Χρ. Άνθη. Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο fb, την οποία εγκωμιάζουν μεταξύ άλλων, κοινοβουλευτικά, κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, αποδίδει ευθύνες στην Αστυνομική Δ/νση που αδυνατεί να εντοπίσει τους αυτουργούς επικίνδυνων, και της τελευταίας εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης, επιθέσεων και καταστάσεων. Αδυναμία που ο Θ. Γαλιατσάτος θέτει σε σύγκριση και αντιδιαστολή με τα όσα ο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης, Γ. Καλούδης έδωσε στη δημοσιότητα για τις συνθήκες σύλληψης και σύνταξης της δικογραφίας εναντίον του αφισοκολλητή: «Εκπλήσσει κάθε νοήμονα πολίτη της Κέρκυρας η ασύδοτη δράση των διάφορων βομβιστών και εμπρηστών στην περιοχή της Λευκίμμης. Τελευταίο κρούσμα η νέα επίθεση στο κτίριο του ΑΤ Λευκίμμης. Ακόμη περισσότερο εκπλήσσει η «αδυναμία» των διωκτικών αρχών να εντοπίσουν τους αυτουργούς! Βέβαια ίσως έχουν μια δικαιολογία: ασχολούνται με την σύλληψη και την ανάκριση "σκληρών κακοποιών" αφισοκολλητών. Ας είναι σίγουροι όμως ότι οι ευθύνες όλων θα καταλογιστούν».
 
Από το ψήφισμα
 
Υπενθυμίζεται το ψήφισμα της πρόσφατης συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου για το θέμα, που κινείται στο ίδιο μήκος κύματος και προκάλεσε τις αντιδράσεις Σπύρου και Άνθη: «Υπερβολική, πρωτόγνωρη και αντισυνταγματική, με ιδιαίτερο ζήλο η δίωξη αφισοκολλητή, όπως καταγγέλθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ιδίως όταν στερείται ο συλληφθείς το συνήγορό του και καταπατούνται τα Συνταγματικά του Δικαιώματα ως κρατουμένου. Η συμπεριφορά αυτή, εφόσον ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, πρέπει να μην επαναληφθεί, διότι, τυχόν επανάληψη, μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα, ή στην πιθανολόγηση «επιλεκτικής ευαισθησίας» στη συμπεριφορά της Ασφάλειας, με αποτέλεσμα να πλήττεται η Αστυνομία, ως θεσμός, κατά την άσκηση των καθηκόντων της».
 
Σπύρου και Άνθης
 
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο υπογράμμιζε στην σχετική του ανακοίνωση: «Ένα ολόκληρο Περιφερειακό Συμβούλιο σύρθηκε σε έκδοση ψηφίσματος εκφράζοντας θέση χωρίς να έχει βέβαια στοιχεία για την άσκηση των καθηκόντων αρχών όπως αυτή της αστυνομίας, προς την οποία εμείς επισημαίνουμε ότι διατηρούμε την εμπιστοσύνη μας». Ενώ ο Χρ. Άνθης: «Το ψήφισμα συμπαράστασης που έρχεται σε αντιδιαστολή με την ανακοίνωση έγκριτων μελών του δικηγορικού συλλόγου Κέρκυρας υποκρύπτει μυστικές συμφωνίες και εκλογικές συναλλαγές με μοναδικό στόχο την νομή της εξουσίας για άλλα τέσσερα χρόνια».