Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραδόθηκε ο οδηγός που σκότωσε τον 15χρονο στην Καλαμάτα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
23 Ιανουαρίου 2019 / 12:07

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Στην Τροχαία Καλαμάτας παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί ο 25χρονος οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου,

που το μεσημέρι της Παρασκευής σκότωσε τον 15χρονο Νίκο Ηρ. Δημόπουλο στη Θουρία, καθώς επέστρεφε σπίτι του από το σχολείο.
Ο οδηγός έδωσε κατάθεση με την οποία θα συμπληρωθεί η δικογραφία, που θα σταλεί στην εισαγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης. Επειδή έχει παρέλθει ο χρόνος του αυτοφώρου, ο 25χρονος δεν έχει συλληφθεί. Να θυμίσουμε, ότι κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, εγκατάλειψη θύματος και οδήγηση χωρίς δίπλωμα.

Προσπάθησε να τον καλύψει ο αδελφός του

Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε ενώπιον των Αρχών ο αδελφός του 25χρονου, καταθέτοντας ψέματα πως ήταν αυτός ο οδηγός τη μοιραία ημέρα.
Όπως προέκυψε, ο 28χρονος είπε ψέματα προκειμένου να καλύψει τον αδελφό του, ο οποίος οδηγούσε χωρίς να έχει δίπλωμα οδήγησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις κατηγορίες που αναμένεται να αντιμετωπίσει. 

Τη Δευτέρα ο 28χρονος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για ψευδή ανωμοτί κατάθεση. Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία, οπότε η δίκη αναβλήθηκε για τις 30 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την «Ελευθερία online», ο άνδρας δεν έπεισε, καθώς όσα είπε στους αστυνομικούς δεν συμφωνούσαν ούτε με τις μαρτυρίες ούτε με το βιντεοληπτικό υλικό το οποίο υπάρχει στα χέρια της Τροχαίας Καλαμάτας. Έτσι αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι κάλυπτε κάποιον άλλον, λέγοντας ότι αυτός ο άλλος είναι συγγενής του και δεν είχε δίπλωμα, ενώ και το αυτοκίνητο ήταν στο όνομα ενός τρίτου συγγενή των δυο τους.


Πηγή: Eleftheriaonline.gr