Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χ. Μπούκας: «Ανεπιθύμητος στην Κέρκυρα ο Διοικητής του ΕΚΑΒ Ηπείρου»

ΕΚΑΒ
21 Ιανουαρίου 2019 / 10:25

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πυρά εξαπολύει ο πρώην διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χρυσόστομος Μπούκας, αυτήν τη φορά κατά του διευθυντή το ΕΚΑΒ Ηπείρου Β. Παπαδιώτη.

Ο τελευταίος επισκέφθηκε πρόσφατα την Κέρκυρα για την τελετή παράδοσης- παραλαβής του ασθενοφόρου που δώρισε στο Δήμο Κέρκυρας, η Ομοσπονδία της Μεραρχίας Aqui του ιταλικού Δήμου Πάρμας. Στον απόηχο σοβαρών περιστατικών που έχουν στοιχίσει ζωές, λόγω της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα, ο Χ. Μπούκας, επικαλείται τις επανειλειμμένες υποσχέσεις του κ. Παπαδιώτη για δημιουργία βόρειου και νότιου τομέα ΕΚΑΒ καθώς και για την ενίσχυση του πρσοωπικού, που ...παραμένουν υποσχέσεις!

Η ανακοίνωση του Χ. Μπούκα

Ο παχυλά αμειβόμενος διοικητής της 7ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ που έχει έδρα τα Γιάννενα, ήρθε για μια ακόμα φορά και μοίρασε καθρεφτάκια στους ιθαγενείς της Κέρκυρας.
Από το 2015 ο κ. Παπαδιώτης, έρχεται αδιαλείπτως στην Κέρκυρα, συνήθως Γενάρη ή Φλεβάρη μήνα (για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ) και κάθε χρονιά πουλάει την ίδια ιστορία:
Διαβεβαιώνει τον Κερκυραϊκό λαό για προσλήψεις, κέντρο ΕΚΑΒ στο Νότο (και αργότερα στο Βορρά, γιατί δεν τα προκάνει όλα μαζί!!) καθώς επίσης και ότι (κάθε) φέτος θα λειτουργήσει κέντρο αεροδιακομιδών στο Άκτιο.
Μας παίρνει ακόμα και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ και το μεταφέρει, μαζί με το προσωπικό του, στα Γιάννενα. Για το καλό μας! Εκσυγχρονισμό τον βαφτίζουνε.
Έχουμε εφτά σύγχρονα και αξιόμαχα οχήματα ασθενοφόρα και κυκλοφορούν τα δύο, λόγω έλλειψης προσωπικού. Είναι εκσυγχρονισμός!
Μας υποχρεώνουν να μεταφέρουμε ασθενή στα Γιάννενα με ασθενοφόρο της Κέρκυρας και έτσι να μένει ολόκληρο το νησί με ένα και μοναδικό ασθενοφόρο. Εκσυγχρονισμός!
Περίμενε ο άλλος χαμαί στο οδόστρωμα, ώρες το ασθενοφόρο! Χάθηκε συμπολίτης μας, τρία χιλιόμετρα μακριά από το Νοσοκομείο, περιμένοντας ασθενοφόρο. Εκσυγχρονισμός!
Αρνήθηκαν ασθενοφόρο από τα Γιάννενα για διακομιδή ασθενούς, βαρέως πάσχοντος και εν κινδύνω. Η μεταφορά του ασθενούς από ασθενοφόρο σε ασθενοφόρο μετά μεγάλη καθυστέρηση έγινε μέσα στη βροχή και το αγιάζι, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Σκηνές απείρου κάλλους. Αυτό και αν είναι εκσυγχρονισμός!
Το πήραν στα σοβαρά και θα έκαναν Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για την ξευτίλα. Μάλιστα στη σύσκεψη λήψης τέτοιων «σπουδαίων» αποφάσεων (πάλι εργαζόμενοι θα την πληρώσουν) μετείχαν «εξοργισμένοι και αυστηροί» οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Κέρκυρας κ.κ. Βάκη και Παυλίδης.
Άγνωστο το πόρισμα. Το έφαγε η μαρμάγκα.
Και εδώ μπαίνουν τα ερωτήματα:
Με πόσα χρήματα αμείβεται μηνιαίως ο κ. Παπαδιώτης; (Ο κάθε κύριος Παπαδιώτης. Δεν είναι προσωπικό το θέμα).
Με τι ακριβώς ασχολείται ο (κάθε) κ. Παπαδιώτης, όταν δεν μπορεί να πράξει το ελάχιστο δυνατό αυτονόητο: να δώσει εντολή να έρθει ασθενοφόρο στην Κέρκυρα; Είναι ο πλέον αρμόδιος. Ή όχι;
Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) συμπεριέλαβε τον κ. Παπαδιώτη ως τον πλέον υπεύθυνο, κ. Βάκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνατε δηλώσεις, δήθεν εξοργισμένη;
Το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο! Το νου σας, μη κοπείτε από το μαχαίρι.
Εμείς, εδώ στην Κέρκυρα, δεν θέλουμε άλλον εκσυγχρονισμό. Χορτάσαμε εκσυγχρονισμό. Δεν θέλουμε άλλο!
Απαιτούμε:

- ΕΚΑΒ Κέρκυρας με έδρα την Κέρκυρα.
- Άμεσες προσλήψεις προσωπικού (οδηγών και διασωστών στα ασθενοφόρα), ώστε να λειτουργεί με επάρκεια το ΕΚΑΒ Κέρκυρας.
- Προσλήψεις ιατρών ΕΚΑΒ
- Σταθμό ΕΚΑΒ στο Βορρά και στο Νότο.
- Λειτουργία επιτέλους του κέντρου αεροδιακομιδών στο Άκτιο.

Εσείς, κ. Παπαδιώτη, κάθε χρόνο, για τέσσερα συναπτά έτη που επισκέπτεστε την Κέρκυρα, μας λέτε τα ίδια και τα ίδια. Μας πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και μας αφαιρείτε δύναμη του ΕΚΑΒ.
Εμείς, για να διαφυλάξουμε στο ελάχιστο δυνατό την αξιοπρέπεια του Κερκυραϊκού Λαού, απαντάμε:
Κύριε Παπαδιώτη, για όλους εμάς, είστε persona non grata για την Κέρκυρα. Ασφαλώς εννοούμε την κυβερνητική πολιτική που εσείς εκφράζετε στο χώρο του ΕΚΑΒ.
Και σεις Δήμαρχε Κερκυραίων, κ. Νικολούζο, γιατί νομιμοποιείτε τέτοιες πολιτικές σε βάρος της δικής σας αξιοπρέπειας, ιδιαίτερα όμως των Κερκυραίων που εκπροσωπείτε;
Ένας απλός υπάλληλος των διοικητικών υπηρεσιών σας μπορεί να διεκπεραιώσει την γραφειοκρατική διαδικασία για την μεταφορά της δωρεάς του ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας.
Σας υπενθυμίζω ότι συναντηθήκατε με τον κ. Παπαδιώτη το 2015 με τον οποίο χαιρετηθήκατε εγκαρδίως, και σας πούλησε πάλι φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Έταξε, έταξε, έταξε ο Γκρούεζας της ελληνικής ταινίας «υπάρχει και φιλότιμο».
Γιατί ανέχεστε τον (κάθε) κ. Παπαδιώτη να εμπαίζει τον Κερκυραϊκό Λαό που εσείς εκπροσωπείτε;
Και ένα ακόμα ερώτημα:
Οι Αυστριακοί, πριν χρόνια μας δώρισαν επίσης ένα αξιόμαχο ασθενοφόρο. Μάλιστα ως πολύτιμο  έκθεμα, φωτογραφήθηκε στον προαύλιο χώρο του παλιού Δημαρχείου. Και δώστου χαιρετούρες και δηλώσεις.
Επειδή δεν το βλέπουμε στην κυκλοφορία, μπορείτε να μας πείτε για την τύχη του;
Το γνωρίζουμε ότι δεν είσαστε εσείς Δήμαρχος τότε. Αλλά είστε τώρα. Μπορείτε να μας πείτε πού βρίσκεται αυτό το ασθενοφόρο που (επίσης) μας δωρίστηκε;