Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γιάννενα: Στην αφετηρία το σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
18 Ιανουαρίου 2019 / 15:06

Θ. Μπέγκας: Μέσω του Followgreen εκπαιδεύουμε τους μαθητές μας στην περιβαλλοντική συνείδηση

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Με τη διανομή του εξοπλισμού χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμών υλικών στα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών η οποία έγινε σήμερα ξεκινά ουσιαστικά η δεύτερη χρονιά του Πρωταθλήματος Ανακύκλωσης.
Ο Δήμος Ιωαννιτών εισάγει δυναμικά την αξία της ανακύκλωσης στα Δημοτικά Σχολεία και δίνει κίνητρα και ερεθίσματα στους μαθητές ώστε να την κάνουν κομμάτι της καθημερινότητάς τους.
Φέτος οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό εκτός από το χαρτί και τις μπαταρίες, καλούνται να ανακυκλώνουν και ένα τρίτο ρεύμα, αυτό του αλουμινίου.
Η πορεία των σχολείων καταγράφεται ηλεκτρονικά στην ειδική σελίδα του Followgreen Δήμου Ιωαννιτών, όπου οι πολίτες μπορούν να βλέπουν τις προσπάθειες των παιδιών.
Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή των μαθητών είναι και οι γονείς, οι οποίοι έχουν έναν από τους βασικότερους ρόλους, καθώς η ανακύκλωση ξεκινά από το σπίτι.
Επίσης, μέσω της πλατφόρμας followgreen οι γονείς μπορούν να ενισχύσουν τις προσπάθειες των μαθητών, με την δωρεά πόντων.
Για το Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης ενημέρωσαν σήμερα μαθητές δημοτικών σχολείων στο συγκρότημα της Ακαδημίας ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης.
Όπως τόνισε ο κ. Μπέγκας, το Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης είναι μία πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών που υλοποιείται στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης Followgreen, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ, την ΑΦΗΣ Α.Ε. και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».