Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Βάκη για τις καθυστερήσεις πληρωμής των ελαιοπαραγωγών

ΟΠΕΚΕΠΕ
18 Ιανουαρίου 2019 / 13:01

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Γεώργιο Κέντρο είχε η βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη,

την Παρασκευή (18/1), σχετικά με το ζήτημα της μη καταβολής ή της προβληματικής καταβολής πληρωμών σε ελαιοπαραγωγούς της νότιας Κέρκυρας μετά τη διαδικασία της υποβολής ενστάσεων που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο.
Ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ενημέρωσε τη βουλευτή ότι οι ελαιοπαραγωγοί που έλαβαν μειωμένα ποσά ή λανθασμένα απορρίφθηκε η ένστασή τους, θα κάνουν ξανά ένσταση, ώστε να εξεταστεί εκ νέου η περίπτωσή τους. Επίσης, ο κ. Κέντρος ανέφερε ότι εξετάζονται ήδη εκκρεμούσες εντάσεις και το μεγαλύτερο μέρος των σχετικών επιδοτήσεων θα καταβληθεί με τις πληρωμές στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ τυχόν υπόλοιπες ενστάσεις στην επόμενη πληρωμή στα τέλη Μαρτίου.
Σε ό,τι αφορά τις περίπου 85 περιπτώσεις για τις οποίες εκκρεμεί η καταβολή πληρωμών του 2015, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού ανέφερε στη Φ. Βάκη ότι καταβάλλεται προσπάθεια, προκειμένου η διαδικασία να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι. Ο λόγος της καθυστέρησης αφορά διορθώσεις δικαιωμάτων από το 2006 έως το 2015 που επί του παρόντος έχουν φθάσει στο 2012.