Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιοδεία Αλ. Μπαλού σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Μπαλού
17 Ιανουαρίου 2019 / 15:29

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ. Η Κερκυραία συνδικαλίστρια με εμπειρία στην τοπική Διοίκηση μίλησε για τα έργα και τις θέσεις των υποστηριζόμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ συνυποψηφίων της.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην κριτική της στον Κεφαλονίτη απερχόμενο Περιφερειάρχη. «Υποσχέθηκε σύγκρουση με την κυβέρνηση για την προώθηση των προβλημάτων του λαού των Ιονίων νησιών και τελικά συμβιβάστηκε με την κυβέρνηση. Διαχειρίστηκε τον πακτωλό των κονδυλίων του ΕΣΠΑ υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Η θέση του για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο είναι μια ακόμα επιβεβαίωση ότι τάσσεται υπέρ των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και κατά των λαϊκών συμφερόντων».
Αναφερόμενη στην Ρόδη Κράτσα, είπε ότι όσα ψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο είναι ακριβώς λόγος να μη ψηφιστεί στα Ιόνια νησιά. «Προβάλλει τη θητεία της ως ευρωβουλευτής της ΝΔ και αυτό και μόνο τη φέρνει αντιμέτωπη με τον λαό, γιατί ως ευρωβουλευτής ψήφισε όλα τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος των λαών της». 
Η Αλεξάνδρα Μπαλού περιόδευσε στο μεγαλύτερο σε έκταση νησί του Ιονίου σε εργασιακούς και άλλους δημόσιους χώρους, όπου συνάντησε εργαζόμενους και επαγγελματίες, άνεργους, γυναίκες και νέους και νέες. Κάλεσε τους τελευταίους, συμπεριλαμβανομένων των μαθητών των μεγαλύτερων ηλικιών, να πάρουν δραστήρια μέρος στον προεκλογικό αγώνα για την ΠΙΝ, αναδεικνύοντας τα προβλήματά τους και τις αναγκαίες λύσεις. 
Σε παρέμβασή της τις προηγούμενες ημέρες, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Απλώνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται. Με ειλικρίνεια, με ανιδιοτέλεια, με ανοιχτά χαρτιά, με ξεκάθαρες σχέσεις, χωρίς καιροσκοπισμούς, παραγοντισμούς και δεύτερες σκέψεις. Ανεξάρτητα από το τι έχετε ψηφίσει μέχρι σήμερα και αν συμφωνείτε ή όχι σε όλα μαζί μας, σας καλούμε να πυκνώσετε από τώρα τις γραμμές της Λαϊκής Συσπείρωσης και να την κάνουμε ισχυρή λαϊκή δύναμη νίκης σε κάθε συνοικία και σε κάθε χωριό της Κέρκυρας».