Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου: «Θα ξυπνήσετε επιτέλους; Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου»

ΥΔΡΑΙΟΥ
16 Ιανουαρίου 2019 / 16:22

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Θα δώσει κανείς απάντηση για τα ακίνητα της Κέρκυρας και τους αρχαιολογικούς χώρους που έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο;»

Τάδε έφη, Μερόπη Υδραίου. Η επικεφαλής της παράταξης «Κερκυραίων Δήμος», σε δήλωσή της, υπενθύμισε δύο ερωτήματα, τα οποία είχε θέσει στις 13 Νοεμβρίου του 2018:
• Ποια και πόσα είναι τα δημόσια ακίνητα στην Κέρκυρα, που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο. Υπάρχουν σε αυτά και αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία;
• Ποιοι και με ποια κριτήρια παραχώρησαν στο Υπερταμείο, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, στο ΦΕΚ της 19ης Ιουνίου, πάνω από 10.000 δημόσια ακίνητα σε όλη την Ελλάδα. Είναι σαφές ότι αυτή η επιλογή δεν έγινε τυχαία, ούτε επιλέχθηκαν τυχαίοι κτηματολογικοί αριθμοί.
Aπαντήσεις, όπως σημειώνει, δεν δόθηκαν ποτέ. «Για την απερχόμενη μάλιστα δημοτική αρχή, το ζήτημα είναι σα να μην υπάρχει».
Η εξέλιξη με την προσφυγή του Υπερταμείου στο ΣτΕ, απαιτώντας την ισχύ της παραχώρησης σ’ αυτό αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, συνιστά κατά την κ. Υδραίου, «εξέλιξη που επιβεβαιώνει τους φόβους μου». Συμπεραίνοντας, παράλληλα, πως «να, γιατί δεν υπήρχαν απαντήσεις στα ερωτήματα που κατέθεσα».
Προτού καταλήξει με αιχμές κατά της νυν δημοτικής αρχής: «Η απερχόμενη δημοτική αρχή θα ξυπνήσει επιτέλους ή δεν θέλει να ενοχλήσει τους προστάτες της, που είναι απασχολημένοι στο πως θα σπάσουν το Δήμο και δεν ασχολούνται με κανένα από τα σοβαρά προβλήματα του νησιού;»