Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκπαιδευτικοί Κέρκυρας: Διαμαρτυρία για την επίθεση των ΜΑΤ

ΕΛΜΕ Κέρκυρας
14 Ιανουαρίου 2019 / 09:06

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας το πρωί της Δευτέρας στην πλατεία Ανουντσιάτα.

Στο κείμενο διαμαρτυρίας τους αναφέρουν: «Η  ΕΛΜΕ Κέρκυρας και ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας καταδικάζουντην επίθεση των ΜΑΤ  με  χημικά  και κροτίδες  την Παρασκευή 11/1  εναντίον των  διαδηλωτών –εκπαιδευτικών – απεργών έξω από τα Μέγαρο Μαξίμου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της συναδέλφου Θεοδώρας Δριμάλα, μέλους του Δ.Σ της ΔΟΕ,του εκπαιδευτικού και βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και ενός φοιτητή από την Φιλοσοφική σχολή.
Είναι προφανές πως η κυβέρνηση μόνο με αυταρχισμό μπορεί να επιβάλει την αντιλαϊκή και αντιδραστική της πολιτική.Τα κροκοδείλια δάκρυα της κ. Γεροβασίλη  δεν πείθουν κανέναν.
Η μαζική και μαχητική παρουσία του εκπαιδευτικού κινήματος την Παρασκευή, χιλιάδων εκπαιδευτικών στην Αθήνα αλλά και σε όλες τις πόλεις της χώρας, ήταν η  απάντηση στην κυβέρνηση και τον Υπουργό Παιδείας , που επιδιώκουν να μετατρέψουν το δικαίωμα στην εργασία σε κυνήγι προσόντων εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των δανειστών, της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ.
Η εκπαιδευτική κοινότητα την Παρασκευή δήλωσε περίτρανα την αντίθεσή της στην ανακυκλούμενη ανεργία, στις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών, στο ανταγωνιστικό και ανθρωποφαγικό εργασιακό περιβάλλον που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση για τους τωρινούς και μελλοντικούς εργαζόμενους, για μας , για τους μαθητές μας και για τα παιδιά μας.
Τη Δευτέρα 14 Γενάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. Δίνουμε την απάντησή μας στην κυβέρνηση.
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
Η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ (η ΕΛΜΕ έχει προκηρύξει 3ωρη στάση εργασίας 8-11 π.μ και τις 3 τελευταίες ώρες του απογευματινού κύκλου και η ΟΛΜΕ  στάση εργασίας 11-2μ.μ και τις πρώτες 3 ώρες του απογευματινού κύκλου)»