Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κογεβίνα στην Αναγνωστική

ΚΟΓΕΒΙΝΑ
11 Ιανουαρίου 2019 / 19:20

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απ’ τη Μόσχα, στο νησί… Επιστροφή στον τόπο της, για την διεθνώς καταξιωμένη, Κερκυραία πιανίστρια, Αφροδίτη Κογεβίνα.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 18/1 (19.30), σ’ ένα μοναδικό ρεσιτάλ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αναγνωστικής Εταιρείας, με έργα Bach, Mozart, Chopin και Liszt.
Αναλυτικά:
Johann Sebastian BACH: French Suite No.2 BWV 813, Allemande-Courante-Sarabande-Menuet-Gigue.
Wolfgang Amadeus MOZART: Fantasia C minor KV 475
Frιdιric CHOPIN: Ballade No.1 Op. 23 • Franz LISZT: Etude d’exιcution transcendante No.10, Apres une lecture du Dante, Fantasia quasi Sonata.

Γεννημένη το 1983 στο νησί, η Κογεβίνα, ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 ετών με την μητέρα της, Μαρία Μπούφεση – Κογεβίνα.
Διπλωματούχος πιάνου και πτυχιούχος Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης του Απολλωνίου Ωδείου Αθηνών, διπλωματούχος της Schola Cantorum de Paris («Diplome Superieure»), έχει παρακολουθήσει μαθήματα Μουσικής Ανάλυσης με τον Anthony Girard.
Από το 2004, ζώντας στο Παρίσι εμβάθυνε τις σπουδές της στην Ecole Normale de Musique, υπό την Jeannine Bonjean, ενώ στην Αθήνα υπήρξε μαθήτρια της Ντόρας Μπακοπούλου, με την οποία συμμετείχε στο διεθνές μουσικό φεστιβάλ Αίγινας (2015). Το 2012 παρακολούθησε τον χειμερινό κύκλο μαθημάτων του Κρατικού Ωδείου, ενώ της έχουν απονεμηθεί πέντε πανελλήνια βραβεία πιάνου (Υπουργείο Πολιτισμού) και το έπαθλο Ραθ του Δήμου Κερκυραίων.
Έχει δώσει σειρά ρεσιτάλ σε Αθήνα, Κέρκυρα, Μόσχα, Παρίσι.