Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψήφισμα της Γεν.Συνέλευσης των Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας

ΞενοδοχοΥπάλληλοι
11 Ιανουαρίου 2019 / 14:46

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με θέμα την τροποποίηση του καταστατικού του σωματείου και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας.

Τα σημαντικότερα σημεία της τροποποίησης είναι:
α) Η  μετατροπή  του σωματείου σε Συνδικάτο Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και τα Τουριστικά Επισιτιστικά Επαγγέλματα .
β) Η μετατροπή του σωματείου σε σωματείο ευρείας περιφέρειας.
Ενώ και άλλες σημαντικές αλλαγές κλήθηκαν να εγκρίνουν τα μέλη του σωματείου.

Η Γενική Συνέλευση παράλληλα με την τροποποίηση του καταστατικού εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα .
               
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 11ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ , οι απλήρωτοι, οι κακοπληρωμένοι , οι εξαντλημένοι  απ την κωπηλασία στις γαλέρες της τουριστικής ανάπτυξης , οι ανασφάλιστοι , οι μερικώς ασφαλισμένοι και προπάντων ανασφαλείς εποχιακά εργαζόμενοι σε πείσμα των καιρών , δεν σκύβουμε κεφάλι.
Στεκόμαστε όρθιοι μπροστά στο οργανωμένο σύστημα εκμετάλλευσης που συγκροτείται από την κυρίαρχη επιχειρηματική τάξη , το πολιτικό της προσωπικό, το κράτος της, τους μηχανισμούς ελέγχου καταστολής και προπαγάνδας , τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Αντιλαμβανόμαστε την επίδραση των συσχετισμών δύναμης στις εργασιακές σχέσεις και παρότι κρατάμε ζωντανό το όραμα μας για ανατροπή της εκμεταλλευτικής κοινωνίας , γνωρίζουμε να σεβόμαστε τους κανόνες της αστικής δημοκρατίας που διαμορφώνουν οι υφιστάμενοι συσχετισμοί.
Η παραβίαση όμως των κανόνων , απ αυτούς που τους ορίζουν , ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και αποτελεί πρόκληση που  θα αντιμετωπιστεί ανάλογα.

Πιο συγκεκριμένα:
1.Οι νόμοι του καθεστώτος προβλέπουν την καταβολή στο τέλος του μήνα των καθιερωμένων μισθών πείνας. Σε αντίθετη περίπτωση έχουμε υποτίθεται δικαίωμα στην απεργία , ο εργοδότης τιμωρείται  και μάλιστα διώκεται με την διαδικασία του αυτόφωρου. Η MAYOR και άλλες όμοιες της αρνούνται την εφαρμογή του κανόνα. Η δικαιοσύνη όμως αφού έβγαλε παράνομη την στάση εργασίας των εργαζομένων (17/10/18) με συνοπτικές διαδικασίες κατά παράβαση του συνδικαλιστικού νόμου που απαγορεύει την κήρυξη της απεργίας ως παράνομη με ασφαλιστικά μέτρα  , δεν επιδεικνύει την ίδια σπουδή για την τιμωρία του εργοδότη που συνεχίζει να χρωστάει του μισθούς. Η αστυνομία φυσικά δεν βρήκε τον εργοδότη για να συλληφθεί .

2.Το Σεπτέμβρη η υπουργός εργασίας ανακοίνωσε την υποχρεωτικότητα της κλαδικής σύμβασης και από τον Οκτώβρη εκδόθηκε το ΦΕΚ.
-Κανείς ξενοδόχος δεν τροποποίησε ως όφειλε τις συμβάσεις τον Οκτώβρη.
-Κανένα έλεγχο δεν διεξήγαγε το ΣΕΠΕ παρ ότι το ζητήσαμε . Την ίδια ώρα τα στελέχη του ΙΚΟΣ  απειλούν με στόχο την υπογραφή ατομικών συμβάσεων ενώ το ίδιο κάνουν και άλλοι ξενοδόχοι.

3.Ο νόμος του καθεστώτος λέει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να συνδικαλίζονται ελεύθερα, απαγορεύει την εμπλοκή των εργοδοτών , τα σωματεία μπορούν να ιδρυθούν στην επιχείρηση ή στον κλάδο . Ο εργαζόμενος δικαιούται να είναι μέλος μόνον ενός σωματείου  στην επιχείρηση και μόνον ενός σωματείου στον κλάδο. Οι εκλογικές διαδικασίες των σωματείων εποπτεύονται και ελέγχονται από την δικαιοσύνη. Στην πραγματικότητα όμως ασκείται τρομοκρατία στους εργαζόμενους για να μην  οργανωθούν στα ταξικά σωματεία (βλπ LA GROTTA VERDE) ενώ ταυτόχρονα ασκείται τρομοκρατία υποχρεωτικής συμμετοχής όπου τα σωματεία υπηρετούν τον εργοδότη (βλπ IKOS) . Το εργοδοτικό σωματείο στο IKOS το οποίο εκτός των άλλων ιδρύθηκε κατά παράβαση του συνδικαλιστικού νόμου ως επιχειρησιακό σε 5 διαφορετικές επιχειρήσεις , εγγράφηκε ανενόχλητα αλλά και παράνομα, σε δύο εργατικά κέντρα (Κέρκυρα, Χαλκιδική) και πραγματοποίησε εκλογές παρωδία με νόθες διαδικασίες απ τους προϊστάμενους της εταιρείας. Το σωματείο φάντασμα στον  επισιτισμό έκανε εκλογές με διπλοεγγεγραμμένους σε σωματεία. Οι συνταξιούχοι διοικούν το Εργατικό Κέντρο κατά παράβαση του νόμου. Σωματεία εκπροσωπούνται στο Εργατικό Κέντρο χωρίς να έχουν μέλη εργαζόμενους του κλάδου τους . Το Πρωτοδικείο  κρατά επτασφράγιστα τα πρακτικά αρχαιρεσιών μέσα απ τα οποία προκύπτουν τα  στοιχεία της νοθείας στο συνδικαλιστικό κίνημα,  αρνούμενο παράνομα και προκλητικά να αναγνωρίσει το έννομο συμφέρον του σωματείου αλλά  και των μελών μας στην διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να λάβουν τα στοιχεία. Προσφύγαμε στην δικαιοσύνη κατά των νόθων εκλογών του Εργατικού Κέντρου τον Μάιο του 2016. Το Πρωτοδικείο έβγαλε απόφαση επανάληψης της δίκης τον Μάρτη 2017 , επανήλθε η αγωγή το καλοκαίρι 2017 εκδικάστηκε τον Φεβρουάριο 2018 και εκδόθηκε απόφαση τον Γενάρη 2019 δύο μήνες πριν την λήξη της θητείας του Εργατικού Κέντρου.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΘΕΙΑ!!!. Απορρίπτει εξ αρχής την προσφυγή γιατί δεν είμαστε λέει ταμειακά εντάξει αφού χρησιμοποιήσαμε ρύθμιση εισφορών που έκανε το Εργατικό Κέντρο για όλα τα σωματεία και η οποία δεν ήταν νόμιμη.

Αν έχει δίκιο το Πρωτοδικείο τότε:
α)Γιατί ψηφίσαμε και συμμετείχαμε στις εκλογές εμείς και όλα τα σωματεία που έκαναν χρήση της ρύθμισης;
β)Το δικαίωμα συμμετοχής μας στις διαδικασίες του Εργατικού Κέντρου που δεν προσβλήθηκε από κανένα περιορίζεται μόνο στο δικαίωμα ψήφου και όχι στον έλεγχο των εκλογών;
γ)Αν λοιπόν έγινε παράνομη η ρύθμιση των εισφορών και ψήφισαν παράνομα τα σωματεία τότε είναι και παράνομες οι εκλογές του ΕΚΚ, παράνομη η σύνθεση του , παράνομες όλες οι μέχρι σήμερα αποφάσεις του.
δ)Αφού το Πρωτοδικείο έκρινε όπως έκρινε(δηλ.μία απόφαση μισής ώρας ) γιατί έκανε τρία χρόνια  να την εκδώσει , εκδίδοντας την ,    δύο μήνες προ των εκλογών του Εργατικού Κέντρου;  Μήπως για να δώσει επικοινωνιακό άλλοθι στην καταρρέουσα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και τροφή στα channaletta της νύχτας;  Μήπως για να κλείσει από τώρα την υπόθεση της νέας νοθείας που ετοιμάζουν  με συνταξιούχους σωματείο , ΙΚΟΣ κλπ ;
Συμπέρασμα  : Εργοδοσία , κράτος , δικαιοσύνη , εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός υπονομεύουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων και αλλοιώνουν την γνήσια έκφραση τους, . Καταργούν στην πράξη ακόμη και τους νόμους που το σύστημα τους έχει θεσπίσει και έχουν ξεσαλώσει
                                             
                            ΟΛΑ ΟΜΩΣ  ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.
 Η Γενική Συνέλευση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στέλνει τελεσίγραφο στα συγκοινωνούντα δοχεία του τοπικού κατεστημένου .
1.Πλήρη εξόφληση μισθών  έως 15 Γενάρη , διαφορετικά 18 Γενάρη συγκέντρωση στο εργοστάσιο Δεσύλλα.
2.Πλήρη καθολική και υποχρεωτική εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων , αλλιώς οι τουρίστες την πρώτη ημέρα που θα ρθουν  στην Κέρκυρα θα βρουν κλειστά τα ξενοδοχεία που παραβιάζουν την σύμβαση.
3.Απομάκρυνση εργοδοτών και κρατικών μηχανισμών απ τις διαδικασίες των συνδικάτων.
Εκλογές στο Εργατικό Κέντρο χωρίς συνταξιούχους , χωρίς εργοδοτικά σωματεία τύπου IKOS, χωρίς σωματεία μαϊμού που δεν έχουν μέλη του κλάδου τους , χωρίς διπλοεγγεγραμμένους και διπλοψηφίσαντες. Διαγραφή των χαρατσιών που επιβάλλει  το Εργατικό Κέντρο στα σωματεία. Διαφορετικά οι εκλογές δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ!.
ΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ ΝΟΜΟΣ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
                                                                 
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ