Στιγμιότυπα από την απομάκρυνση του ύποπτου φακέλου από τα ΕΛΤΑ Κέρκυρας

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ

Επτά άτομα εξετάστηκαν και έφυγαν από το Νοσοκομείο χωρίς λόγους ανησυχίας

10
Ιανουαρίου / 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με τον προϊστάμενο του ΚΕΕΛΠΝΟ έγινε στην Αθήνα, προκειμένου να συντονιστούν οι επιχειρήσεις σε παρόμοια περιστατικά. Όπως δήλωσε στο enimerosi. com ο διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας Φοίβος Κακαβίτσας, τόσο το ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας ήταν καθησυχαστικά. Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν για προληπτικό έλεγχο επτά άτομα, τα οποία εξετάστηκαν, δεν παρουσίασαν συμπτώματα και πήραν οδηγίες από τους γιατρούς σε περίπτωση που παρουσιάσουν αδιαθεσία.

Οι αρχές που συνέδραμαν στην επιχείρηση Αντιμετώπισης Χημικών Βιολογικών, Ραδιενεργών και Πυρηνικών Απειλών, που τέθηκε αμέσως σε ισχύ, το μεσημέρι της Πέμπτης προέβησαν στην απομάκρυνση του φακέλου «ύποπτης τοξικότητας» από το κεντρικό ταχυδρομείο Κέρκυρας, που εντοπίστηκε στην θυρίδα του Ιονίου Πανεπιστημίου,  

Άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, φορώντας την κατάλληλη ειδική στολή, τηρώντας τα απαιτούμενα πρωτόκολλα της επιχείρησης, απομάκρυναν τον ύποπτο φάκελο από το ταχυδρομείο, που απεστάλη από την Ινδία, με παραλήπτη το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Σταμάτη Καταπόδη