Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προβληματίζουν οι αναβολές στους αγώνες των Παξών

Τοπικά πρωταθλήματα
10 Ιανουαρίου 2019 / 16:53
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον καιρό και αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή με τους αγώνες των Παξών προβληματίζει.

Το περασμένο Σαβαβτοκύριακο τελείωσε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος με εκκρεμότητες τεσσάρων συνολικά αγώνων, οι τρεις από τους οποίους αφορούν παιχνίδια των Παξών. Είτε προς είτε από τους Παξούς, είναι πολλές φορές πρόβλημα λόγω του καιρού. Από τα δέκα ματς του πρώτου γύρου οι Παξοί δεν έπαιξαν τρία, με Αναγέννηση Περιβολίου, Βολίδα και Θιναλιακό. Είναι κάτι που προβληματίζει πλέον και την Ένωση και την ομάδα από τους Παξούς η οποία θα κληθεί τις επόμενες εβδομάδες να παίζει Τετάρτη - Κυριακή για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Μάλιστα την Τετάρτη 9/1 είχε προγραμματίσει η ΕΠΣΚ το εξ αναβολής από την 8η αγωνιστική ματς Παξών – Αναγέννησης αλλά δεν μπόρεσε να πάει η ομάδα του Περιβολίου και έτσι πήρε μια ακόμη αναβολή. Αν όλα πάνε καλά, το παιχνίδι θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, αλλά αυτό που προβληματίζει είναι πως κάποιες ομάδες θα ήθελαν να γίνουν πρώτα τα εξ αναβολής ματς, γιατί βαθμολογικά τις ενδιαφέρει και δε θέλουν να παραταθεί αυτή η κατάσταση, παρότι ξέρουν ότι είναι λόγω ανωτέρας βίας.
Από κει και πέρα υπήρχε και ένα ακόμη ματς εξ αναβολής, αυτό ανάμεσα σε Κοντόκαλι και Αχιλλέα Νυμφών, που είχε αναβληθεί την 11η αγωνιστική λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου, έγινε την Τετάρτη 9/1, ο Αχιλλέας κέρδισε 3-0 με τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, δύο από τον Κεφαλληνό και ένα από τον Παναγιωτίδη, η ομάδα των Νυμφών ανέβηκε βαθμολογικά, ενώ το Κοντόκαλι δείχνει αδύναμο να κυνηγήσει την παραμονή του στην κατηγορία.
Μετά από αυτό το παιχνίδι ,η μόνη εκκρεμότητα με την έναρξη του δεύτερου γύρου είναι τα τρία ματς που δεν έχουν παίξει οι Παξοί. Μετά το ματς στο Κοντόκαλι η βαθμολογία έχει ως εξής:
 
Θιναλιακός                    34*
Αστέρας Πετριτή           32
ΟΦΑΜ                           31
Οδυσσέας                     27
ΑΟ Παξοί                      17*
Αχιλλέας Νυμφών        17
Βολίδα                          16
Αναγ. Περιβολίου         16*
ΑΟ Κάβος                     16
Ολυμπιάδα                   12
Ατρομ.  Στρογγυλής      11
Αστέρας Λιαπάδων      10
Αυγερινός Βαλ.              8
ΑΟ Κοντόκαλι                1*
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια