Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έντεκα οι ύποπτοι φάκελοι!

ΦΑΚΕΛΟΣ
10 Ιανουαρίου 2019 / 16:34

ΑΘΗΝΑ. Τους έντεκα έφθασαν οι φάκελοι με ύποπτο περιεχόμενο, με φερόμενο αποστολέα απ’ την Ινδία και παραλήπτες εκπαιδευτικά ιδρύματα και καθηγητές.

Η αρχή έγινε την Τετάρτη, όπου, πλην Λέσβου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), φάκελοι έφθασαν στην πρυτανεία του Μετσοβίου Πολυτεχνείου (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου / Αθήνα) και το Πολυτεχνείο Κρήτης.
Στην τελευταία περίπτωση (Κρήτη) διαπιστώθηκε ότι ο φάκελος περιείχε, τελικώς, μόνο φυλλάδια ισλαμιστικού περιεχομένου και όχι σκόνη, με αποτέλεσμα τη λήξη του συναγερμού.
Σήμερα, λίγο μετά την Κέρκυρα, πήρε σειρά ο Βόλος (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πρυτανεία). Με όλη την ανάλογη κινητοποίηση. Και μετά, μπαράζ: ΣΕΛΕΤΕ (Μαρούσι), ΤΕΙ Ηπείρου (παράρτημα Άρτας), ΤΕΙ Αργοστολίου (Κεφαλονιά), ενώ επιπλέον, εντοπίστηκε ένας στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, ένας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ένας ακόμη στα ΕΛΤΑ του αεροδρομίου της Αθήνας με παραλήπτη πανεπιστημιακό καθηγητή.
Σ’ όλες, πλην Κρήτης, τις περιπτώσεις, οι φάκελοι θα σταλούν στο Χημείο του Κράτους για να εξεταστεί το περιεχόμενό τους. Την αρχή έκανε, τα ξημερώματα, ο φάκελος του πανεπιστήμιο Αιγαίου (με πτήση στρατιωτικού αεροπλάνου C 130), η λειτουργία του οποίου, με απόφαση των πρυτανικών Αρχών, ανεστάλη επ' αόριστον.
Σημειώνεται, πάντως, πως, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», κατά τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, η μαζική αποστολή των φακέλων έχει στόχο «να προκαλέσει θόρυβο και δεν εκτιμάται ότι κρύβουν σοβαρό κίνδυνο»