Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φ. Βάκη: Δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους παράτυπους τίτλους!

Φωτεινή Βάκη
27 Μαΐου 2016 / 12:13

ΑΘΗΝΑ. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις «ποιούσαν την νήσσαν» σχετικά με τους παράτυπους τίτλους σπουδών, δήλωσε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» στον ΣΚΑΪ, η κ. Βάκη αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να απευθύνονται βολές στη σημερινή κυβέρνηση για το θέμα, λέγοντας πως πρόκειται για παραλογισμό, καθώς είναι αυτή που το ανακίνησε.
Η κ. Βάκη υπογράμμισε ότι υπήρχε μια ολόκληρη βιομηχανία παραπηγμάτων που βάφτιζαν εαυτούς ιδιωτικές τεχνικές σχολές, ενώ ο νόμος Γιαννάκου του 2007 για την αντιμετώπιση του θέματος μέσω εκ νέου απολυτηρίων εξετάσεων δεν εφαρμόστηκε. Και αυτό, καθώς υπήρχε ασυλία σ' ένα πλέγμα παράτυπης ιδιωτικής εκπαίδευσης και δεν γίνονταν έλεγχοι. Οι σχετικές καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ πετάγονταν στον κάλαθο των αχρήστων επί χρόνια. «Μήπως φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτό;» σχολίασε, συμπληρώνοντας πως η σημερινή κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα των ελεγκτών της δημόσιας διοίκησης ανοίγει αυτή την σκανδαλώδη υπόθεση.   
Η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, ωστόσο, πως «είναι άλλο πράγμα ένα πλαστό πτυχίο και άλλο να παίρνεις ένα πτυχίο από μια σχολή αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας που φαίνεται ότι λειτουργούσε παράνομα και ανήκει στο πλέγμα της βιομηχανίας ιδιωτικών σχολών» και ότι θα πρέπει οι περιπτώσεις να εξεταστούν, εκφράζοντας τη γνώμη πως ο νόμος Γιαννάκου όφειλε να εφαρμοστεί, ενώ αναμένεται  να συγκληθεί η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ώστε το ζήτημα να συζητηθεί και να αναζητηθούν λύσεις.