Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε ετοιμότητα παραμένει η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Κέρκυρας

χιόνι
08 Ιανουαρίου 2019 / 11:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις ενέργειες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας τις ημέρες της χιονόπτωσης αναφέρεται η αντιπεριφερειάρχης Νικολέτα Πανδή

Αναλυτικά η ανακοίνωση
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε την Τετάρτη 02/01/2019 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένονταν επιδείνωση του καιρού με εκδήλωση ισχυρών πυκνών χιονοπτώσεων, πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι.
H Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κέρκυρας τέθηκε σε αυξημένη 24ωρη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι επιπτώσεις από την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Την Παρασκευή 04/01/2019 και μετά την εκδήλωση των ισχυρών, πυκνών χιονοπτώσεων, σε όλη τη Νήσο Κέρκυρα, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κέρκυρας προέβη στις εξής ενέργειες:

- Ενημέρωση, συνεργασία και συντονισμό όλων των εμπλεκομένων Φορέων.

- Ετοιμότητα των Ανάδοχων Εργολάβων για δράσεις Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Κέρκυρας.

- Αποχιονισμό και ρίψη άλατος στο Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Κέρκυρας με επτά συνεργεία.

- Προμήθεια και χρήση 45 τόνων άλατος για αποχιονισμό. Μοιράστηκαν περίπου 15 τόνοι άλατος στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

- Προμήθεια 30 τόνων άλατος (διαθέσιμα για αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων λόγω παγετού).

- Σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση, δόθηκαν οδηγίες για κίνηση των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες σε συγκεκριμένες περιοχές, ιδιαίτερα στον ορεινό όγκο του Παντοκράτορα (Περίθεια, Λαύκι, Στρινύλας, Πετάλεια, Ζυγός, Σωκράκι), καθώς και στις περιοχές Ποντί, Άγιοι Θεόδωροι, Γαρούνα, Καστελλάνοι, Τρουμπέτα και Καστελλάνοι Γύρου.

- Έγιναν συστάσεις στους πολίτες για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλειά τους και η διευκόλυνση του έργου των συνεργείων που επιχειρούσαν.

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι:

- Δεν σημειώθηκε αποκλεισμός δρόμων ή χωριών.

- Δεν εγκλωβίστηκαν πολίτες.

- Σε συχνή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς (Αντιδήμαρχοι, Τοπικοί Σύμβουλοι, Πυροσβεστική, Αστυνομία), υπάρχει διαρκής ενημέρωση για την εξέλιξη της κατάσταση και άμεση επέμβαση για επίλυση των προβλημάτων και των επικίνδυνων καταστάσεων.

- Η Υπηρεσία παραμένει σε 24ωρη ετοιμότητα και επεμβαίνει όπου και όποτε ζητηθεί.