Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΟΑΣΚ καλεί τους Κερκυραίους ελαιοπαραγωγούς σε αγωνιστική ετοιμότητα

ελαιοπαραγωγοί
07 Ιανουαρίου 2019 / 09:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε αγωνιστική ετοιμότητα για διεκδίκηση της κάλυψης της απώλειας της φετινής ελαιοπαραγωγής και άμεση καταβολή των επιδοτήσεων

από τους χιλιάδες που «έκοψαν»  οι «δορυφόροι» του ΟΠΕΚΕΠΕ, καλεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας.

Η ανακοίνωση της ΟΑΣΚ   

«Εκτός από τις πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων που εξοντώνουν ακόμα και τα ελάχιστα του αγροτικού εισοδήματος, φέτος τεράστια καταστροφή υπέστη και η ελαιοκαλλιέργεια.

Πανελλαδικά η έλλειψη δακοκτονίας ή η πλημμελή δακοκτονία σε συνδυασμό με την ολική ανομβρία του φθινοπώρου του 2018 είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή της σοδειάς σε ποσοστό πάνω από 70%.

Και στην Κέρκυρα η σοδειά τελείωσε πριν αρχίσει. Όσοι δεν έχουν παλιό λάδι θα αναγκαστούν να αγοράσουν έτσι ώστε να καλύψουν τις οικογενειακές τους ανάγκες και αυτοί είναι η συντριπτική πλειοψηφία.

Το θέμα τέθηκε στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων στη Λάρισα και έγινε αίτημα αγωνιστικής διεκδίκησης για αποζημιώσεις.

Ανακοινώθηκε από αρμόδιους ότι τέθηκε το θέμα στα ευρωπαϊκά όργανα για την εξεύρεση πόρων διότι ο ΕΛΓΑ που μας «τα παίρνει χοντρά» δεν προβλέπει αποζημιώσεις πέραν της πλημμύρας και της χαλαζόπτωσης.

Η ΟΑΣΚ καλεί τους Κερκυραίους ελαιοπαραγωγούς σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε εκτός των άλλων να διεκδικήσουμε την κάλυψη της απώλειας της φετινής ελαιοπαραγωγής και άμεση καταβολή των επιδοτήσεων από τους χιλιάδες που «έκοψαν»  οι «δορυφόροι» του ΟΠΕΚΕΠΕ.