Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καστοριανή αποθέωση για τη Φιλαρμονική Σκριπερού!

ΣΚΡΙΠΕΡΟ
30 Δεκεμβρίου 2018 / 20:47

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Έπαινοι των «γουναράδων» για την παρουσία του κερκυραϊκού σχήματος στη συναυλία του «Αθ. Χριστόπουλος».

«Πολυμελής ορχήστρα επί σκηνής υπό τη διεύθυνση του Διονύση Μαρτίνη, απέδωσε χριστουγεννιάτικες και άλλες μελωδίες μεταξύ των οποίων τα καστοριανά και τα κερκυραϊκά κάλαντα, προκαλώντας τον θαυμασμό του κοινού...»
Το σχόλιο μεταφέρεται απευθείας απ’ τα καστοριανά ΜΜΕ (συγκεκριμένα, απ’ τη «Φωνή της Καστοριάς». Μεστό εγκωμίων για την Φιλαρμονική του Σκριπερού («Μάγεψε το μουσικόφιλο κοινό...», διαβάζουμε στον σχετικό τίτλο), με αφορμή τη χθεσινή της εμφάνιση (29/12) στην εορταστική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθανάσιος Χριστόπουλος».
Η εκδήλωση, υπό την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε στο (κατάμεστο) αμφιθέατρο του Παραρτήματος Τ.Ε.Ι Καστοριάς. «Ξεχωριστή και πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Καστοριάς» χαρακτηρίστηκε. Με τη Φιλαρμονική του Σκριπερού, πρωταγωνίστρια – σε τέμπο... σουίνγκ και τζαζ.
Σύμφωνα με τις... ανταποκρίσεις, το «παρών» στη συναυλία έδωσαν, πλην άλλων, η βουλευτής Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου, εκπρόσωποι της τοπικής Μητρόπολης, της Περιφερειακής Ενότητας, πολιτικών και κοινωνικών Φορέων, συν, βεβαίως, το ΔΣ του «Αθ. Χριστόπουλος» (με επικεφαλής την πρόεδρο, Άννα Χατζηλεοντιάδου.
Επικεφαλής της κερκυραϊκής αποστολής ήταν ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Σκριπερού, Νίκος Σαββανής. Ενώ στο περιθώριο της συναυλίας, το 50μελές σχήμα παιάνισε στους δρόμους των «γουναράδων», «είπε» τα κάλαντα στον Μητροπολίτη της πόλης και έδωσε το «παρών» στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας της πόλης, «γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες μελωδίες...»

PHOTO CREDIT: fouit.gr