Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Τώρα κοκορεύεσαι επάνω στον εξώστη…»

ΛΑΕ
29 Δεκεμβρίου 2018 / 21:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με... Σαββόπουλο τοποθετήθηκε η ΛΑΕ, για το (νέο)δημοτικό συμβούλιο, παρουσία αστυνομίας.

Αναλυτικά...

Η ειδική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου της Κέρκυρας στην αίθουσα της Ιονίου Βουλής , για το προϋπολογισμό έλαβε χώρα με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και του αστυνομικού δ/ντη της ασφάλειας Κέρκυρας.
Μια συνεδρίαση που για άλλη μια φορά το χαρακτηριστικό της ήταν η αποβολή των δημοτών από την αίθουσα, η καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατίας με την μόνιμη παρουσία , πλέον, των δυνάμεων καταστολής, ενώ πρωτοτύπησε πανελλαδικά ως προς τον υποχρεωτικό σωματικό έλεγχο των εισερχόμενων πολιτών στον χώρο του δημοτικού συμβουλίου.
Οι καταστάσεις αυτές που ζει η Κέρκυρα είναι αποτέλεσμα του εναγκαλισμού της Δημοτικής Αρχής με τις μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές. Οι καταστάσεις αυτές είχαν περιγράφει από τον πρωθυπουργό ,πριν ένα χρόνο στo παρωδία κυβερνητικό “αναπτυξιακό συνέδριο” της ΠΙΝ, που έγινε στην Κέρκυρα, όταν δήλωνε ότι η λύση για τα σκουπίδια θα επιβληθεί και θα έχει “πόνο”. Πόνο για...
- την καταστροφή του περιβάλλοντος,
- τη δημόσια υγεία,
- τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών,
- την οικονομία του Νησιού.
Πλέον, δεν υπάρχουν περιθώρια και ανοχές, για τοποθετήσεις υπεκφυγών που μας φέρνει στο μυαλό τους γνωστούς στίχους από τον “Πολιτευτή”
τώρα κοκορεύεσαι επάνω στον εξώστη
και μιλάς στο πόπολο σαν τον ναυαγοσώστη…
Η νέα χρονιά μπορεί και πρέπει να γίνει μια χρονιά δημοκρατικής ανατροπής που θα φέρει ανάσα και ένα νέο ξεκίνημα δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ανάπτυξης στo Νησί μας.
Τα «Κίτρινα Γιλέκα» της Γαλλίας δείχνουν ότι ο δρόμος του ξεσηκωμού, είναι δρόμος που φέρνει αποτελέσματα και αλλαγές προς όφελός μας.
Η νέα χρονιά μπορεί και πρέπει να μας βρει όλους και όλες ενωμένους σε ένα ενιαίο αριστερό, δημοκρατικό, πατριωτικό μέτωπο, της εξέγερσης και του αγώνα, ικανό να διεκδικεί μια καλύτερη ζωή που να αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας. Αυτή είναι η μόνη ελπίδα για τον λαό και την νεολαία μας.
ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ