Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιδανική για οικογένειες η Κέρκυρα, κατά την «Telegraph»

ΔΙΑΚΟΠΕΣ
28 Δεκεμβρίου 2018 / 16:24

ΑΓΓΛΙΑ. Ως το καλύτερο ελληνικό νησί για οικογενειακές διακοπές αναφέρει την Κέρκυρα η βρετανική «Telegraph».

Επικαλούμενη τον «εκρηκτικό» συνδυασμό των υπέροχων ακτών, του ήρεμου τρόπου ζωής και των παραδοσιακών ταβερνών με τις αδέσποτες γάτες (!), το δημοσίευμα καταλήγει σ’ ένα… ακαταμάχητο «αποτέλεσμα» (γενικά, για την Ελλάδα), που αιτιολογεί, διαβάζουμε, τον αριθμό – ρεκόρ των 30.000.000 ξένων επισκεπτών, που επέλεξαν την Κέρκυρα τη φετινή σεζόν. Ενώ σημειώνεται ως «οδηγός» της εφημερίδας η απήχηση του φετινού της photo gallery των ελληνικών νησιών, αποτυπωμένη σ’ ένα επιβλητικό σύνολο 3,9 εκατ. θεάσεων (views). Σ
υνολικά, στο ρεπορτάζ παρατίθεται ένας κατάλογος 19 ελληνικών νησιών, που υποδεικνύονται ως «καλύτερα για…» για κάθε πιθανό γούστο. Από… λάτρεις του James Bond (Νίσυρος) και βίλες - μοναστήρια (Σκόπελος), μέχρι gay friendly (Λέσβος) και, γενικώς, εναλλακτικούς (Σκύρος).
Τι «λέει» η λίστα για τα υπόλοιπα Επτάνησα; Καλύτερες παραλίες η Ζάκυνθος, καλύτερο κρασί η Κεφαλονιά, ιδανική για θαλάσσια σπορ η Λευκάδα.
▪ Εξάλλου, η «Telegraph», σε σημερινή της (28/12) ανάρτηση της διαδικτυακής της έκδοσης, καταγράφει το ξενοδοχείο «Bella Mare», στο Αυλάκι ως μία απ’ τις τέσσερις ευρωπαϊκές προτάσεις διανομής της, για τις διακοπές του 2019.