Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εντυπωσίασε η Χορωδία του «Άη Μαθιά», στη Βουλγαρία!

ΧΟΡΩΔΙΑ
28 Δεκεμβρίου 2018 / 16:05
ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΟΦΙΑ. Για μια απ’ τις «πιο μεγαλειώδεις στιγμές της χορωδιακής μας πορείας» έκαναν λόγο τα μέλη του συλλόγου.

Με εξαιρετική επιτυχία συμμετείχε το περασμένο Σάββατο (22/12) η Χορωδία του Καλλιτεχνικού Συλλόγου «Ο Άη Μαθιάς», σε χριστουγεννιάτικο κοντσέρτο, που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια.
Σύμφωνα με τα μέλη του σχήματος, κατεγράφη ως «μια απ’ τις πιο μεγαλειώδεις στιγμές της χορωδιακής μας πορείας», καθώς, αν και η πλειοψηφία των χορωδών έχει συμμετοχή και εμπειρία τριών, περίπου δεκαετιών, ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σ’ ένα τέτοιου βεληνεκούς event και το οποίο έλαβε χώρα, με πάσα επισημότητα, σε μια από τις πιο επιβλητικές και όμορφες αίθουσες της Ευρώπης: την επιβλητική (βασιλική) «Ζάλα Μπαλγκάρια». Μια κατεξοχήν χορωδιακή αίθουσα, στο κέντρο της βουλγαρικής πρωτεύουσας, απέναντι από τα βασιλικά ανάκτορα, με μοναδική ακουστική (δεν χρησιμοποιούνται μικροφωνικές), χωρητικότητας 1450 θέσεων – ένας «τόπος» κατ’ αντιστοιχία του «δικού μας», Μεγάρου Μουσικής.
Με επικεφαλής τον για 26+ χρόνια μαέστρο, Μιχάλη Καποδίστρια και την πιανιστική συνοδεία του Χρήστου Παρίντα, τα μέλη της κερκυραϊκής χορωδίας, κατόπιν πρόσκλησης της παγκοσμίως γνωστής χορωδίας «Πλανινάρσκα Πέσεν» («Τραγούδι του βουνού»), απέσπασαν, με την εξαιρετική τους εμφάνιση, το θερμό χειροκρότημα των μουσικόφιλων που γέμισαν την αίθουσα. Στο τέλος, δε, της εκδήλωσης, οι δύο χορωδίες τραγούδησαν μαζί την «Άγια Νύχτα», υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Καποδίστρια.
▪ Στο περιθώριο της παρουσίας τους στη Σόφια, τα μέλη της ομάδας, χορωδοί και συνοδοί, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν το κέντρο της πόλης και να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα.
▪ Αμέσως πριν, στις 20/12, η Χορωδία είχε εμφανιστεί επιτυχώς στην κεντρική σκηνή του «Μύλου των Ξωτικών», στα Τρίκαλα. 
ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1978. Πτυχιούχος Φιλολογίας (Φιλοσοφική Σχ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 2001) και δημοσιογραφίας (New York College, 2002), θήτευσε επί 12ετία στην Αθήνα, με κύριες αναφορές τις εφημερίδες Αθλητική Ηχώ (2001-’08) και Εξέδρα / Δ.Ο.Λ. (2008-‘11) συν σειρά συνεργασιών με ιστοσελίδες και περιοδικά. Επιστρέφοντας Κέρκυρα, διετέλεσε υπεύθυνος Γραφείου Τύπου στις ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα και ΑΟ Κασσιώπης (Super League). Συνδημιουργός και αρχισυντάκτης των ιστοσελίδων Corfusports (2011) και Corfustories (2020), της εφημερίδας Corfupress / Corfusports (2016) και των free press mag. Corfu Magazine (2017) και Corfu Stories (2018), μετά τη συνεργασία του με την Καθημερινή Ενημέρωση (2019-’20), επέστρεψε στον όμιλο Ενημέρωση το ’21, λόγω… ΕΝ-The Magazine. Eίναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ (βραβείο «Χρ. Σβολόπουλος», 2010).