Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χαραλάμπους: Μεθόδευση η αστυνομοκρατία στο δημοτικό συμβούλιο (video)

Μπάμπης Χαραλάμπους
27 Δεκεμβρίου 2018 / 10:44

«Γεγονός εξίσου σοβαρό όσο και η παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καταδικάζει την παρουσία της αστυνομίας στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπέιρωσης (ΛΑΣΥ) Μπάμπης Χαραλάμπους: Σε σημερινή συνέντευξη τύπου δήλωσε: «Η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει την αστυνομοκρατία, η οποία έγινε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο. Θεωρούμε το γεγονός θλιβερό, απαράδεκτο και εξίσου σοβαρό με την παρουσία των ΜΑΤ στην Λευκίμμη και όσα τραγικά συμβαίνουν εκεί.
Θεωρούμε ότι αποτελεί μεθόδευση της παράταξης της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και ως μια τέτοια μεθόδευση δεν πρέπει να περάσει, ούτε στη συνείδηση του κερκυραϊκού λαού. 

 Η ΛΑΣΥ, έγκαιρα διείδε την πρόθεση αυτή της παράταξης… « της πρώτης φοράς αριστεράς» και επανειλημμένα τους προειδοποιήσαμε πως δεν θα ανεχτούμε να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο υπό την εποπτεία εισαγγελέων και αστυνομικών. Προτείναμε επανειλημμένα λύσεις , όπως συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την απομάκρυνση των ΜΑΤ από την Κέρκυρα, κάτι  , όμως , που ουδέποτε έγινε αποδεχτό από την παράταξη της πλειοψηφίας. Αντί αυτού συνέχισαν … «εις κέντραν λακτίζειν». Συνέχισαν  μια μεθοδευμένη πολιτική που μαθηματικά οδηγούσε στα θλιβερά γεγονότα της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Και το άκρον άωτο της μεθόδευσης αποτελούν οι δηλώσεις του Δημάρχου και δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας , που χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, κατηγορούν όλους τους άλλους και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης –άρα και τη ΛΑΣΥ— σαν υπεύθυνους για τα γεγονότα αυτά. Ακόμη θεωρούμε πως στις μεθοδεύσεις αυτές εντάσσονται και ,η χωρίς καμμια προηγούμενη συνεννόηση, αλλαγή του χώρου και πολύ περισσότερο της ώρας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ιδιαίτερα η μεταφορά της ώρας συνεδρίασης σε ώρες εργάσιμες έγινε με αποκλειστικό σκοπό τον αποκλεισμό συμβούλων της αντιπολίτευσης που ζουν από την εργασία τους και όχι με αντιμισθίες.

Τέλος  η ΛΑΣΥ δηλώνει πως θέματα που άπτονται του Δήμου, όσο σοβαρά κι΄ αν είναι αυτά πρέπει να λύνονται με δημοκρατικό διάλογο μέσα σε ανοικτές δημοκρατικές συνεδριάσεις    του Δημοτικού Συμβουλίου. Στις  ανοικτές αυτές συνεδριάσεις αυτονόητο είναι ότι θα μπορούν να παίρνουν μέρος και πολίτες ή ομάδες πολιτών που θεωρούν ότι θίγονται  από συγκεκριμένες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Θα μπορούν να παίρνουν το λόγο και να εκφράζουν τις διαμαρτυρίες και την αντίθεση τους και να ζητούν την απόσυρση των συγκεκριμένων αποφάσεων με τις οποίες διαφωνούν. Όμως οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Ομάδες που έρχονται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό σκοπό να τις ακυρώσουν,  ουσιαστικά παραπέμπουν και τη λύση του δικού τους προβλήματος στις ελληνικές καλένδες. Συγχρόνως δίνουν την καλλίτερη αφορμή  και το καλλίτερο άλλοθι στη παράταξη της πλειοψηφίας με βία, αστυνομοκρατία και καταστολή να επιβάλουν τις αντιλαϊκές λύσεις που οι ίδιοι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επέλεξαν.
Είναι φανερό πως μια τέτοια κατάσταση μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Η ΛΑΣΥ αγωνίζεται για :
       - Ανοικτές , δημοκρατικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς μεθοδεύσεις, αστυνομοκρατία και βία.
      -  Να φύγουν τα ΜΑΤ άμεσα από τη Λευκίμμη και την Κέρκυρα γενικά.
      -  Φιλολαϊκές λύσεις για το πρόβλημα των απορριμμάτων αλλά και των άλλων σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν τους συνδημότες μας».