Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νεκτάριος: «Ολέθριες οι Πρέσπες, οδηγός ο Χριστόδουλος»

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
25 Δεκεμβρίου 2018 / 16:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύνταξη του Μητροπολίτη με το κείμενο των 22 ιεραρχών των Μακεδονίας για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σε χαιρετισμό προς το κείμενο των 22 ιεραρχών της Μακεδονίας, με το οποίο αιτιούνται απ’ την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση στην Βουλή της συμφωνίας των Πρεσπών, προχώρησε ο, κ. Νεκτάριος.
Σε δήλωσή του, ο Μητροπολίτης χαρακτήρισε «ολέθρια» την εν λόγω συμφωνία, χαρακτηρίζοντας «οδηγό της σκέψη μας» το λόγο του Χριστόδουλου.
Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Με μεγάλη προσοχή διάβασα το κείμενο των 22 συν-ιεραρχών της Μακεδονίας μας, με το οποίο ζητούνε από τη ελληνική.
Χαιρετίζω και προσυπογράφω τις θέσεις των αδελφών και συλλειτουργών Μητροπολιτών της Μακεδονίας μας και ζητώ με την σειρά μου να μην προχωρήσουμε στην αποδοχή αυτής της ολέθριας για την πατρίδα μας συμφωνίας.
Αν δημιουργηθούν τετελεσμένα, δεν μπορούν σε διεθνές επίπεδο να αλλάξουν. Μετά τα πολιτικά, αργά ή γρήγορα, θα ακολουθήσουν τα εκκλησιαστικά.
Απευθύνω έκκληση με την σειρά μου τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και στα πολιτικά κόμματα, αλλά, πρωτίστως στον κάθε Έλληνα βουλευτή, να μην συντελέσουν στην απεμπόληση της ιστορίας, της παράδοσης, της αλήθειας ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα και ελληνική.
Οδηγός στη σκέψη μας ας είναι ένας από τους τελευταίους λόγους του μακαριστού Αρχιεπισκόπου μας Χριστοδούλου, ο οποίος ζήτησε να μην υποχωρήσουμε ποτέ σε κάτι που αλλοιώνει και παραδίδει τα εθνικά μας δίκαια...»