Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση του συγγραφικού έργου της Ζωής Δικταίου στο Φαληράκι

Ζωή Δικταίου
23 Δεκεμβρίου 2018 / 09:41

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε χθες στη Δημοτική αίθουσα εκδηλώσεων στο Φαληράκι, εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης του συγγραφικού έργου της Χαρούλας Βερίγου (Ζωής Δικταίου).



Το ΙΕΚ Τουριστικής Εκπαίδευσης Κέρκυρας του Υπουργείου Τουρισμού, με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Κέρκυρας, τιμώντας τον άνθρωπο και την προσφορά του στον πολιτισμό, αλλά και την αξία του «Εμείς», διοργάνωσε την παρουσίαση του λογοτεχνικού έργου της συναδέλφου του και συγγραφέως – ποιήτριας, Χαρούλας Βερίγου ή αλλιώς Ζωής Δικταίου με το λογοτεχνικό της ψευδώνυμο. Στόχος η υπενθύμιση της αξίας της κοινωνικής αλληλεγγύης και στην από καρδιάς προσφορά: «Διαλέξαμε την ημερομηνία αυτή, 22 Δεκεμβρίου, μία μόλις ημέρα μετά την μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, συμβολικά, για να δείξουμε πως το φως είναι εκείνο που κερδίζει προοδευτικά όχι μόνο για την αναγέννηση της φύσης αλλά και του ίδιου του ανθρώπου. Ξεφυλλίζοντας για την αγάπη τις σελίδες τεσσάρων βιβλίων, θα έχουμε την ευκαιρία να αναρωτηθούμε και να συζητήσουμε, «αν τελικά στη λογοτεχνία, τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά απ’ ότι στη ζωή, αν η αγάπη όλα τα μπορεί».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για την ενίσχυση του Οργανισμού «Το χαμόγελο του παιδιού» στο οποίο θα δοθεί το ποσόν των τριών ευρώ, από την διάθεση κάθε βιβλίου, προσφορά του εκδοτικού οίκου Φίλντισι. Στο πάνελ από αριστερα ο παιδίατρος Σπύρος Σαββανής,η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, η Κορίνα Κομπολίτη που είχε το συντονισμό της εκδήλωσης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Καββαδίας και ο συγγραφέας Αντώνης Δεσύλλας.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά η Δανάη Μαστοράκη και ο Σπύρος Πάγκαλης.

Ο πίνακας που κοσμει το εξώφυλλο του βιβλίου είναι της Μαρίλυς Βλάχου ενώ στις σελίδες του φιλοξενούνται προσωπογραφίες με κάρβουνο, έργα της Ίνας Μελίδου.