Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επερώτηση ΚΚΕ για Αλύπα

ΚΚΕ
21 Δεκεμβρίου 2018 / 16:56

ΑΘΗΝΑ. Επερώτηση προς τους Υπουργούς Τουρισμού, Ναυτιλίας – Νησιωτικής Πολιτικής και Εσωτερικών, σχετικά με τα, όπως αναφέρεται, «μέτρα εξόντωσης ψαράδων και επαγγελματιών τουρισμού» στο λιμάνι της Αλύπας, στην Παλαιοκαστρίτσα, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Μωραϊτης και Νίκος Καραθανασόπουλος.

Συγκεκριμένα, θίγεται το, απ’ το 2016, θέμα της έκδοσης «προσωρινής άδειας ελλιμενισμού». Την ώρα, όμως, που «ο Δήμος δεν μπορούσε να εκδώσει άδεια γιατί το λιμάνι δεν έχει άδεια ούτε κανονισμό λειτουργίας». Αλλά, παρ’ όλα αυτά, «το λιμεναρχείο άρχισε να βεβαιώνει παραβάσεις». Πρώτο, λοιπόν, ερώτημα:
Σε ποιες ενέργειες θα προβούν (οι Υπουργοί), ώστε να σταματήσει η βεβαίωση παραβάσεων από το Λιμεναρχείο και να αναιρεθούν τα πρόστιμα που μπήκαν παράνομα και παράτυπα;
Δεύτερον: επισημαίνεται πως η μη ύπαρξη άδειας λειτουργίας του λιμένος οφείλεται σε ζημίες του ‘08. Έκτοτε, καμία αποκατάσταση. Ίσα – ίσα, χειροτέρευση. Πρόσφατα, ζητήθηκε απ’ το Υπ. Τουρισμού, η απομάκρυνση όλων των σκαφών (λόγω μη άδειας λειτουργίας). Δηλ. «οικονομική καταστροφή για εκατοντάδες επαγγελματίες», την ώρα, διαβάζουμε, που ο Δήμος αποφάσισε να ιδιωτικοποιήσει το λιμάνι –καταφύγιο (συν Μπενιτσών). Ερωτήσεις…
Αν θα χαρακτηριστεί το συγκεκριμένο λιμάνι απλό λιμενικό καταφύγιο, ώστε να μπορούν να ελλιμενίζονται ελεύθερα τα σκάφη και να μπορεί το Λιμεναρχείο να κάνει μια χωροθέτηση (όπως είχε κάνει τα 2013 με την έγκριση του σημερινού αρχηγού του Λ.Σ.).
• Να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης των 2 λιμανιών που έχει αποφασίσει η πλειοψηφία του Δήμου.