Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μάγεψαν στο gala του Lifeline, Παγιάτης – Κοσκινά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
19 Δεκεμβρίου 2018 / 19:53

ΑΘΗΝΑ. Ονειρική βραδιά για τους Σπύρο Παγιάτη και Αγάθη Κοσκινά, στο gala του «Lifeline Hellas».

Οι δύο Κερκυραίοι μουσικoί γνώρισαν την αποθέωση απ’ τους 600 και πλέον παρόντες στο ετήσιο gala του παγκόσμιου οργανισμού, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τη δέουσα λαμπρότητα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια».
Παραμυθένιος στολισμός του χώρου, εικόνες βγαλμένες από ταινίες εποχής, με πλήθος κόσμου από τη πολιτική ζωή του τόπου, πρεσβευτές απ’ όλο το κόσμο, επιφανείς επιχειρηματίες (με κορυφαία την παρουσία του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου), ηθοποιοί (ανάμεσα τους και η Μιμή Ντενίση), δημοσιογράφοι, επιστήμονες, συγγραφείς και ακαδημαϊκοί, άκουσαν την Πριγκίπισσα Αικατερίνη να παρουσιάζει το έργο του ιδρύματος, να αναφέρεται στους δωρητές του και στους ανθρώπους που χρόνια αδιάκοπα εργάζονται για αυτό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η ευτυχία έρχεται όταν δίνουμε, όταν προσφέρουμε… Μόνο τότε ζούμε πραγματικά…»
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δωρεές του ιδρύματος για τη χρονιά που κλείνει, ανά τον κόσμο, με κυριότερες αυτές που έγιναν σε τρία ελληνικά νοσοκομεία, ξεπέρασαν το 1.000.000 ευρώ!
Ο πρόεδρος του ιδρύματος, Δρ. Μπουκουβάλας, παίρνοντας το λόγο από τους παρουσιαστές της βραδιάς (Κρατερός Κατσούλης, Κατερίνα Καραβάτου), αναφέρθηκε στους στόχους του ιδρύματος για την Ελλάδα την επόμενη χρονιά, ενώ η αντιπρόεδρος, κ. Πρίνου, αναφέρθηκε στις εκκρεμείς ενέργειες του ιδρύματός σε όλο το κόσμο.
Σπύρος Παγιάτης και Αγάθη Κοσκινά, για 90 λεπτά, με τραγούδια από τη διεθνή μουσική σκηνή, σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, ενθουσίασαν τους παρόντες, οι οποίοι σιγοτραγουδούσαν μαζί τους καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς, χειροκροτήθηκαν θερμά και άκουσαν το γραμματέα του ιδρύματος, κ. Σαχίδη να τους προσκαλεί και στα προσεχή gala του ιδρύματος, σε Νέα Υόρκη και Σικάγο!
Οι οικογενειακές υποχρεώσεις της Αγάθης Κοσκινά δεν το επιτρέπουν τη δεδομένη στιγμή, συμφώνησαν, όμως, να το επανεξετάσουν για τον επόμενο χρόνο, όταν θα υπάρχει περισσότερος χρόνος προετοιμασίας, ενώ, παράλληλα, ανανέωσαν το ραντεβού τους και για το gala των Αθηνών την επόμενη χρονιά.