Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκτός κυπέλλου Ελλάδας ο ΑΟΚΚ

Κύπελλο Ελλάδας
19 Δεκεμβρίου 2018 / 17:27
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι πιθανότητες να κερδίσει τον ΟΦΗ και να περάσει στην επόμενη φάση του κυπέλλου δεν ήταν υπέρ του ΑΟΚΚ

για δυο λόγους. Ο ένας επειδή έπαιζε με ομάδα ανώτερης κατηγορίας και ο άλλος γιατί ο αντίπαλος και με ισοπαλία θα έπαιρνε το εισιτήριο οπότε ήθελε μόνο νίκη.
Ο Δ. Σπανός ήξερε ότι στα παιχνίδια του κυπέλλου είχε δυνατότητα να δοκιμάσει και τους αναπληρωματικούς που πρέπει να έχουν επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους γιατί το πρωτάθλημα είναι μακρύ και είναι και ο πρώτος στόχος του ΑΟΚΚ. Δε λέμε ότι το μυαλό ήταν στο ματς της ερχόμενης Κυριακής για το πρωτάθλημα στον Βόλο, αλλά σίγουρα υπήρξε στο σκεπτικό και του προπονητή.
Έτσι, χρησιμοποίησε μόλις έναν ποδοσφαιριστή από αυτούς που ξεκίνησαν στη βασική ενδεκάδα την τελευταία αγωνιστική. Η ομάδα όμως δεν είχε πάθος, μαχητικότητα, ήταν πολύ νωθρή στο ξεκίνημα και έχασε δίκαια 3-0 από τον ΟΦΗ.
Το κακό ξεκίνημα είχε σαν αποτέλεσμα μόλις στο 13΄ο ΟΦΗ να προηγηθεί με 2-0 και αυτό άλλαξε όλη την ψυχολογία της ομάδας, καθώς η ανατροπή ενός τέτοιου σκορ δεν είναι εύκολη. Η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχε επιθετικά, απείλησε μόνο στο 38΄με κεφαλιά του Μότα, αλλά ήδη το σκορ ήταν 2-0 από γκολ των Κοιλιάρα στο 5΄ με σουτ εκτός περιοχής και Ντίνα στο 13΄ με κοντινό πλασέ μετά από ασθενή απόκρουση του Αθανασόπουλου.
Στην επανάληψη η Κέρκυρα ήθελε αλλά δεν μπορούσε, δικαιούται ένα γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν έκανε δυο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Μότα στο 80΄ και 83΄, αλλά αντί να μειώσει στην κόντρα δέχθηκε γκολ με τον Βουό στο 84΄ και εκεί τελείωσαν όλα.
 
ΑΟ Κέρκυρα (Δ. Σπανός): Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης (70΄Σπίνουλας), Βέρτζος, Γεωργκακόπουλος, Αναστασίου, Μότα, Θεοδωράκης, Βίλα (78΄Τουράμ), Νίκιτς, Ντα Σίλβα (78΄Σιατραβάνης), Μίσκου.
ΟΦΗ (Ν. Παπαδόπουλος): Σωτηρίου, Κοιλιάρας, Αργυρόπουλος, Ποτουρίδης (65΄ Κομεσίδης), Μιχόγεβιτς, Ντίνας (75΄Νοικοκυράκης), Νάστος, Οικονόμου, Σάσι, Κουτσιανικούλης, Βουό (83΄Καλαϊτζάκης).
Ο ΟΦΗ και η Ξάνθη είναι οι ομάδες που συνεχίζουν στο θεσμό του κυπέλλου.
 
Αποτελέσματα
ΑΟΚ Κέρκυρα – ΟΦΗ      0-3
Νίκη Βόλου – Ξάνθη        1-0
 
Τελική βαθμολογία
ΟΦΗ                              7
Ξάνθη                            4
ΑΟΚ Κέρκυρα                3
Νίκη Βόλου                    3
 
Δημήτρης Σπανός: Δίκαιη η νίκη του ΟΦΗ
 
Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Κέρκυρας χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη του ΟΦΗ. Είπε ότι η ομάδα δεν έδειξε την απαραίτητη μαχητικότητα, αλλιώς σχεδιάστηκε αυτό το ματς, όμως βγήκε διαφορετικά στον αγωνιστικό χώρο και η ομάδα της Κρήτης νίκησε δίκαια γιατί ήταν καλύτερη. Μάλιστα στάθηκε και στο ματς με τον Βόλο την Κυριακή λέγοντας ότι η ομάδα ξεκίνησε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα, χάθηκαν βαθμοί στο κακό ξεκίνημα. Για τις αλλαγές που έκανε στον αγώνα είπε ότι η ομάδα έχει καλούς παίκτες και ήθελε να δει και αυτούς με μικρότερο χρόνο συμμετοχής για να δει αν και τι πρέπει να προστεθεί στο ρόστερ ώστε να γίνει καλύτερο, χωρίς λεπτομέρειες βέβαια για τη μεταγραφική περίοδο.
Ο νεαρός μέσος της Κέρκυρας Markeljan Misku που προέρχεται από την Κ20 και για πρώτη φορά φόρεσε φανέλα βασικού, στάθηκε στη μέτρια απόδοση της ομάδας και ότι μετά τον αιφνιδιασμό των πρώτων λεπτών η ομάδα προσπάθησε για κάτι καλύτερο αλλά δεν μπόρεσε, καθώς δε βοήθησε και ο κακός αγωνιστικός χώρος, ενώ ένιωσε περίεργα που για πρώτη φορά του δόθηκε η ευκαιρία να δείξει τι αξίζει. Στάθηκε στον περσινό τραυματισμό του που τον άφησε καιρό έξω και είπε ότι θα δουλέψει για να γίνει καλύτερος.
Από την πλευρά του ο προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε δίκαια την επικράτηση της ομάδας του, είπε ότι ήθελε τη νίκη και την πρόκριση, αλλά πλέον καίγεται η ομάδα για το ματς πρωταθλήματος της επόμενης αγωνιστικής. Χαρακτήρισε καλή ομάδα την Κέρκυρα, που όμως δεν τη βοήθησε ο κακός αγωνιστικός χώρος.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια