Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διοικήτρια ΟΑΕΔ: Το καλοκαίρι του 2019 οι εργατικές κατοικίες του Αγ. Ιωάννη θα είναι κατοικήσιμες (video)

Μαρία Καραμεσίνη
19 Δεκεμβρίου 2018 / 11:18

Σύσκεψη το πρωί στο Μαράσλειο, ποια λύση προκρίνεται για την ταχύτερη αποπεράτωση των κατοικιών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύσκεψη με την διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, τον δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Αλέκο Φαϊτά, τη βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέα Γουλή, τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ κ. Καραμάνης, στελέχη του ΟΑΕΔ  και υπηρεσιακούς παράγοντες πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Μαράσλειο, με αποκλειστικό θέμα την ταχύτερη δυνατή αποπεράτωση των εργατικών κατοικιών του Αγίου Ιωάννη. Οι κατοικίες παραμένουν ημιτελείς, λόγω του αποχετευτικού προβλήματος, ενώ αρκετές οικογένειες, μη έχοντας άλλη λύση, έχουν μετακομίσει στα σπίτια και ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες.. 
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος και η κ. Καραμεσίνη μετά τη σύσκεψη, η λύση που προκρίθηκε είναι να ξεκινήσει η κατασκευή της σύνδεσης του αποχετευτικού αγωγού με τον βιολογικό του Σκάφωνα, με ευθύνη του ΟΑΕΔ, εργασίες που θα ολοκληρωθούν το τέλος του 2020. Στο μεταξύ, ως ενδιάμεση λύση και για να μπορέσουν οι οικιστές να μπουν στα σπίτια τους, θα κατασκευαστούν στεγανές δεξαμενές, τις οποίες θα αδειάζει ανα τακτά χρονικά διαστήματα η ΔΕΥΑΚ με δική της ευθύνη και έξοδα.
Κατά τη σύσκεψη υπεγράφη μνημόνιο συνέργασίας μεταξύ ΟΑΕΔ, Δήμου και ΔΕΥΑΚ, στο οποίο περιγράφονται επακριβώς οι όροι και οι υποχρεώσεις κάθε μέρους.
«Κάνω έκκληση σε΄όσους έχουν μπει και κατοικούν στον οικισμό γιατί έχουν τα δικά τους προβλήματα, να επιτρέψουν να ολοκληρωθούν οι εργασίες, για όφελος δικό τους αλλά και όλων συνολικά των οικιστών».  

Δείτε τις δηλώσεις της Μ. Καραμεσίνη



Στη συνέχεια η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο και τη Φ. Βάκη
επισκέφθηκε το εργοτάξιο των εργατικών κατοικιών Αγίου Ιωάννη και ενημερώθηκε από τον υπεργολάβο για την εξέλιξη των εργασιών. Επίσης 
η κ. Καραμεσίνη συζητησε με ανθρώπους που ζουν ήδη μέσα στα ημιτελή διαμερίσματα, τα οποία επισκέφθηκε για να διαπιστώσει την κατάσταση που βρίσκονται.