Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόκριση μόνο με νίκη για τον ΑΟΚ

Κύπελλο Ελλάδας
18 Δεκεμβρίου 2018 / 17:07
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί το Κύπελλο να μην είναι σε προτεραιότητα για τον ΑΟΚΚ, αφού φετινός της στόχος είναι το πρωτάθλημα

και η επιστροφή στη Superleague, όμως όταν σε ένα παιχνίδι κρίνεται η πρόκριση στην επόμενη φάση, τότε κυνηγάς το αποτέλεσμα και για ψυχολογικούς λόγους και για να αποδείξεις ότι μπορείς να προκριθείς σε βάρος ομάδας της μεγάλης κατηγορίας.
Κόντρα στον ΟΦΗ ο ΑΟΚ στις 15:00 στο ΕΑΚΚ, στην τελευταία αγωνιστική του 7ου Ομίλου, θέλει μόνο το τρίποντο για να περάσει στην επόμενη φάση, έχοντας απέναντί του μια ομάδα που είναι σε ανώτερη κατηγορία, αλλά θεωρητικά οι διαφορές των δύο ομάδων δεν είναι μεγάλες. Ο ΑΟΚΚ πιάνοντας καλή απόδοση μπορεί να κερδίσει και να συνεχίσει στον θεσμό.
Τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα αν στο τελευταίο παιχνίδι με αντίπαλο την Ξάνθη ο ΑΟΚ δε δεχόταν γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με το οποίο έχασε. Όμως με βάση τα ως τώρα δεδομένα, ο ΑΟΚΚ μόνο με νίκη περνάει, ανεξάρτητα από την έκβαση του άλλου αγώνα, αφού σε ισοβαθμία με την Ξάνθη έχει πλεονέκτημα η ακριτική ομάδα.
Ο Δ. Σπανός προετοίμασε την ομάδα έχοντας στο μυαλό του και την αναμέτρηση της Κυριακής με τον πρωτοπόρο ΝΠΣ Βόλο, το οποίο είναι κομβικό για τον φετινό στόχο της ομάδας. Η μεγάλη προσπάθεια στο δύσκολο τερέν,  κόντρα στα Τρίκαλα, κούρασε τους παίκτες και έτσι το πιθανότερο είναι να υπάρξουν αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα. Ο προσανατολισμός είναι να παίξουν μόνο 3-4 παίκτες από αυτούς που ξεκίνησαν με τα Τρίκαλα, αφού και ο ΟΦΗ θα υποχρεωθεί να κάνει το ίδιο, καθώς και γι’ αυτόν το κύπελλο είναι σε δεύτερη μοίρα. Όμως όσοι παίκτες θα επιλεγούν θα πρέπει να τα δώσουν όλα για να πείσουν τον προπονητή τους ότι αξίζουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής και στο πρωτάθλημα.
Ο ΟΦΗ είναι από τη Δευτέρα στην Κέρκυρα και εκτός πλάνων του προπονητή έχουν τεθεί ο Μεγιάδο που αποφασίστηκε να μείνει εκτός για να ξεκουραστεί, ο Στρέζος ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, αλλά και οι Μπολάκης, Αραβίδης και Πλευράκης που είναι τραυματίες. Διαιτητής θα είναι ο Κομίνης από τη Θεσπρωτία και βοηθοί ο Κούλα Χασάν από την Ξάνθη και ο Μωϋσιάδης από τα Γιάννενα, ενώ 4ος θα είναι ο Μπαΐλης από την Πρέβεζα.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια