Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο βουλευτής Κώστας Παυλίδης για την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη

μετανάστες
18 Δεκεμβρίου 2018 / 10:25

«Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ οι «σκοτεινές» και φασίζουσες λογικές οι οποίες επιδιώκουν να αναδυθούν εκ νέου στο προσκήνιο, να αποδοκιμαστούν και να απομονωθούν»

Μήνυμα Κ. Παυλίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη
 
Η 18Η Δεκέμβρη ανακηρύχθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη σε ένα παγκόσμιο κλίμα εντάσεων, πολέμων. κλιματικών αλλαγών, εκατομμύρια ανθρώπων ζουν μακριά  από την πατρίδα τους αγωνιζόμενοι να επιβιώσουν και οραματιζόμενοι ένα μέλλον με ασφάλεια και ειρήνη. Καθήκον μας τόσο η εξασφάλιση και η προστασία των δικαιωμάτων όλων όσων αναγκάζονται να ξεριζωθούν απ’ τα σπίτια τους, όσο και ο παραγκωνισμός πρακτικών περιθωριοποίησης και μισαλλοδοξίας.
Είναι σήμερα πιο επιτακτικό από ποτέ να επιτευχθεί διεθνής συνεννόηση για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, με γνώμονα όχι απλώς την μετά βίας επιβίωση αλλά την αξιοπρέπεια στην διαβίωση. Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ οι “σκοτεινές” και φασίζουσες λογικές οι οποίες επιδιώκουν να αναδυθούν εκ νέου στο προσκήνιο, να αποδοκιμαστούν και να απομονωθούν. Αυτό επιτάσσουν οι αρχές και οι αξίες πάνω στις οποίες δομήθηκαν τόσο το εγχείρημα της Ευρώπης των λαών αλλά και υπερεθνικοί οργανισμοί όπως εκείνος του ΟΗΕ .
Ας προσπαθήσουμε ενωμένοι αυτή η ημέρα αλλά και κάθε μέρα να αποτελέσει μια ουσιαστική αφορμή για έμπρακτη επαγρύπνηση, για την προστασία και την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των συνανθρώπων μας, για να νικήσει η αλληλεγγύη για να ηττηθεί ο ρατσισμός.