Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζήκος για ΕΟΤ Ιονίων

ΑΝΕΛ
17 Δεκεμβρίου 2018 / 17:56

ΑΘΗΝΑ. Ο υπ. Βουλευτής των ΑΝΕΛ, σε δήλωσή του, υπεραμύνθηκε του ρόλου του κόμματός του στο θέμα της σύστασης ΕΟΤ Ιονίων, με έδρα την Κέρκυρα

Για επιβεβαίωση της πρόθεσης του Υπουργείου Τουρισμού σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία και αναβάθμιση των περιφερειακών υπηρεσιών τουρισμού, αλλά και για ικανοποίηση του αιτήματος των θεσμικών και τουριστικών φορέων των Επτανήσων, έκανε λόγο ο Γιάννης Ζήκος, αναφορικά με τη σύσταση Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ εσωτερικού Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα.
Ο υποψήφιος βουλευτής Κέρκυρας των ΑΝ.ΕΛ. χαρακτήρισε σημαντική, σ’ όλη την εξέλιξη, τη συμβολή της τοπικής (Κέρκυρα) και περιφερειακής οργάνωσης των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», οι οποίοι «με γνώμονα την περαιτέρω τουριστική και αναπτυξιακή προοπτική των Ιόνιων νησιών, με άμεσες και συνεχείς παρεμβάσεις στο αρμόδιο υπουργείο, καταθέτοντας εμπεριστατωμένη πρόταση, επισημάναμε τα ιδιαίτερα ιστορικά, οικονομικά, γεωγραφικά, πολιτιστικά και τουριστικά χαρακτηριστικά της Ιόνιας Περιφέρειας, που απαιτούν τη σύσταση αυτόνομης υπηρεσία ΕΟΤ Ι. Νήσων με έδρα την Κέρκυρα, άλλως έδρα της νεοσύστατης υπηρεσίας του Ε.Ο.Τ Εσωτερικού Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, να οριστεί η Κέρκυρα».
Η δήλωση του κ. Ζήκου κατεγράφη στο περιθώριό συνάντησής του με την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, Ευρυδίκη Κουρνέτα. Επ’ αφορμή της σαββατιάτικης συνδιάσκεψης στελεχών των ΑΝΕΛ, απ’ όλη τη χώρα, σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στη συνδιάσκεψη, συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τις δυνατότητες των ΑΝΕΛ για στήριξη ψηφοδελτίων ή συνεργασία με ψηφοδέλτια, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, στην οποία θα συμμετάσχουν οι πολιτευτές, οι συντονιστικές επιτροπές και οι γραμματείες του κόμματος για τις πολιτικές εξελίξεις, με απόφαση του Πάνου Καμμένου.