Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σπάσιμο το πολύ πέντε Δήμων, με ρύθμιση τον Ιανουάριο!

ΧΑΡΙΤΣΗΣ
17 Δεκεμβρίου 2018 / 17:50

ΑΘΗΝΑ. Κλειστά χαρτιά κράτησε ξανά ο Αλέξης Χαρίτσης σχετικά με την «ταυτότητα» των υπό διάσπαση, για τώρα, Δήμων

Εντός του Ιανουαρίου αναμένονται τα... νεότερα, σχετικά με το περιβόητο θέμα του «σπασίματος» (ή μη) του Δήμου Κέρκυρας, ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Τούτο προκύπτει από (νέες) δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, στον «Αθήνα 9,84».
Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, με ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα πραγματοποιηθεί σπάσιμο «το πολύ πέντε Δήμων». Αποφεύγοντας, ωστόσο, και πάλι να προσδιορίσει πιο συγκεκριμένα ποιοι θα είναι αυτοί.
Αυτό που αρκέστηκε να επαναλάβει, ήταν ότι «δεν μπαίνουμε σε συνολική αναθεώρηση του χωροταξικού της αυτοδιοίκησης, παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών», πέρα από «ελάχιστες παρεμβάσεις που αφορούν εξόφθαλμες περιπτώσεις». Προσθέτοντας πως, μια συνολικότερη αναμόρφωση του αυτοδιοικητικού χάρτη, σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, θα επέλθει αμέσως μετά τις εκλογές του Μαϊου, αφού «εξετάσουμε πού δούλεψε ο Καλλικράτης και πού όχι».
Και κατέληξε ως εξής: «Θεωρώ ότι κάθε περιοχή έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, που πρέπει να τα λάβουμε υπ’ όψιν μας».