Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανταλλαγή πυρών στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ΚΥΑ του Ερημίτη

Ερημίτης
24 Μαΐου 2016 / 11:29

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε νέα ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε να συζητηθούν οι εξελίξεις στην υπόθεση της παραχώρησης του Ερημίτη ύστερα από την πρόσφατη έκδοση της ΚΥΑ για την ειδική πολεοδόμηση της περιοχής και την κατασκευή τουριστικού χωριού και καταφυγίου σκαφών.

Η πρόταση έγινε από τον αντιδήμαρχο Γ. Ραιδεστινό, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην συνεδρίαση της Δευτέρας.
Το ζήτημα έβαλε στο τραπέζι η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μερόπη Υδραίου που έψεξε την πλειοψηφία ότι στερείται τακτικής για το θέμα ως αποτέλεσμα της απολύτως αρνητικής στάσης της προς την παραχώρηση.
Υπενθύμισε ότι η παράταξή της είχε ζητήσει να υπάρξουν αντισταθμιστικά και ρήτρες υπέρ του Δήμου. Η κ. Υδραίου καταφέρθηκε τόσο κατά της πλειοψηφίας όσο και κατά των παρισταμένων αντιδρώντων στην παραχώρηση για να δεχθεί στη συνέχεια τα πυρά τους (σ.σ. Γιάννης Τσιριμιάγγος) που χαρακτήρισαν τις προτάσεις της ανυπόστατες και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν με κάθε μέσο την εναντίωσή τους στην NCH Capital. 
Οι αντιδήμαρχοι Ραιδεστινός, Καββαδίας & Παντελιός, που πήραν διαδοχικά το λόγο, δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να απολογηθούν για τις αποφάσεις της γενικής κυβέρνησης, που άλλωστε ελήφθησαν ερήμην της δημοτικής αρχής και επικαλέστηκαν τις μέχρι σήμερα σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τις δεσμεύσεις του δημάρχου Κ. Νικολούζου.