Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λιάνα Τσιρίδου: Απάντηση στους τοπικούς «τηλεοπτικούς εισαγγελείς»

Λιάνα Τσιρίδου
14 Δεκεμβρίου 2018 / 15:19

Τι απαντά η Λ. Τσιρίδου για τα δημοσιεύματα που αποδίδουν σε «οικογενειακή» εύνοια την επιλογή της από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ:

«Αυτήν την απάντηση δεν νιώθω ότι την οφείλω στη δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας, αλλά στους ανθρώπους που με ειλικρινές ενδιαφέρον ρωτούν τι συνέβη  και είχα την τιμή να ασχολούνται μαζί μου οι παραπάνω ‘’κύριοι’’ εξαπολύοντας ανακρίβειες και ψευδείς κατηγορίες, σχετικά με τη συμμετοχή μου σε ένα πρόγραμμα intereg.

Πρώτα-πρώτα να ξεκαθαρίσω ότι η Περιφέρεια δεν έχει καμιά αρμοδιότητα για την προκήρυξη της θέσης ούτε για την επιλογή μου ούτε για την αμοιβή μου. Όλα τα παραπάνω τα έχει στην ευθύνη του ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, που είναι αυτόνομος ερευνητικός οργανισμός, με δικό του σχεδιασμό και προϋπολογισμό, ελέγχεται από άλλους για τη νομιμότητα και τη διαχείριση των προσλήψεων και των προγραμμάτων του και δεν έχει καμιά άμεση ή έμμεση σχέση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ο λόγος της υποψηφιότητας και υποθέτω και της επιλογής μου έχει να κάνει με την περίπου σαράντα χρόνων εμπειρία μου στο γυναικείο κίνημα και ιδίως στην εμψύχωση γυναικών για το συνεταιρίζεσθαι και όχι μόνον, μια δουλειά που κάποιες την ξεκινήσαμε από την εποχή της ΝΕΛΕ ακόμη. Εάν καταφέρω να βοηθήσω 10-20 γυναίκες να επωφεληθούν από τις δυνατότητες του προγράμματος, για μένα είναι τόσο σημαντικό, που δεν το χαρίζω σε κανέναν. Αυτός είναι ο ένας ρόλος μου στο πρόγραμμα και όχι το να αρμέξω ή να φτιάξω γραβιέρα, όπως φοβήθηκαν μερικοί.
Ο άλλος ρόλος μου (το‘ακατανόητο’ της φιλολόγου) είναι να γράφω ή να επιμελούμαι κείμενα για τις ενδιάμεσες και τελικές αξιολογήσεις του προγράμματος. Σε αυτό μάλλον θεωρούμαι πιο ειδική από τους κτηνιάτρους.
Αυτονόητο είναι ότι για αυτή μου την απασχόληση και την αμοιβή πήρα ειδική άδεια από το ΠΥΣΔΕ, όπως ορίζει ο νόμος.
Βεβαίως ούτε και οι ‘’έγκριτοι’’ δεν μπορούσαν να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα.

Πάμε λοιπόν στο ηθικό. Πρώτα –πρώτα δεν είμαι γυναίκα του Καίσαρα, είμαι μια αυτόνομη προσωπικότητα, με τη δική μου διαδρομή, για όσους με ξέρουν. Κυρίως όμως, όπως δεν διανοήθηκα ποτέ να επωφεληθώ από την ιδιότητα του συζύγου μου, το ίδιο και περισσότερο αρνούμαι να υφίσταμαι εξαιτίας του συζυγικού μου ρόλου απαγορεύσεις, από τον φόβο μη δυσαρεστηθεί κανείς. Έχω ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους πολίτες.
Ίσως να είναι εντελώς περιττά όσα εξήγησα παραπάνω. Είναι προφανές ότι ο στόχοςτης αήθους επίθεσης δεν είμαι εγώ, είναι η Περιφέρεια και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ε, σ’ αυτό απλώς μειδιώ. Ο κόσμος έχει νου και κρίση».