Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η πρώτη πεζοπορία-προπόνηση στα χνάρια του Corfu Mountail Trail

Corfu Mountail Trail
14 Δεκεμβρίου 2018 / 10:35

Εκτός από ανταγωνιστική μορφή για τους έμπειρους αθλητές, o αγώνας θα έχει και μορφή περιήγησης για όσους θελήσουν να γνωρίσουν τα μονοπάτια

Την Κυριακή 16/12/2018 στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη στη σειρά συνάντηση σε συνεργασια με την πεζοπορική ομάδα Αχαραβης (Ο.Π.Α Ομαδα Πεζοποριας)
Η πεζοπορία-προπόνηση θα γίνει στο παραδοσιακό χωριό Παλιά Περίθεια,που βρίσκεται σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από την εκκίνηση του αγώνα 110 ULTRA. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι η πλατεία του χωριού.
Όπως και πέρυσι, οι αθλητές θα ξεκινήσουν ακολουθώντας μια σηματοδοτημένη διαδρομή 8 χιλιομέτρων και μια σηματοδοτημένη διαδρομή 16 χιλιομέτρων. Το 70% των μονοπατιών είναι καινούργια στην διαδρομή του ULTRA CORFU MOUNTAIN TRAIL όπως Κρηνια - Λουστρα και η κυκλική διαδρομή της κορυφής του Παντοκράτορα από την ανατολική πλευρά προς παλιές Σiνιες.  Eκτός από ανταγωνιστική μορφή για τους έμπειρους αθλητές λόγω της χρονομέτρησης, o αγώνας θα έχει και μορφή περιήγησης για όσους θελήσουν να γνωρίσουν τα μονοπάτια που θα περάσει η μεγάλη διαδρομή των 110 χιλιομέτρων στις 4/5/2019.
Ο αγώνας προβλέπεται φέτος να είναι πολύ ανταγωνιστικός λόγω των διεθνών συμμετοχών και των αθλητών υψηλού επίπεδου της παγκόσμιας ελίτ που θα λάβουν μέρος.
Μετά το τέλος του αγώνα θα υπάρχει συζήτηση σχετικά με τον αγώνα του Corfu Mountain Trail καθώς και τεχνικές οδηγίες σε φιλικό κλίμα στις παραδοσιακές ταβέρνες.