Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος: «Οι κρατούντες εμπαίζουν την Εκκλησία»

Άγιος Σπυρίδων
12 Δεκεμβρίου 2018 / 09:01

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την Μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου 2018,

χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και με την παρουσία πλήθους πιστών.



Αναφερόμενος μεταξύ άλλων, στην σημερινή εποχή ο Μητροπολίτης σημείωσε μετά λύπης, ότι «οι κρατούντες, ως επί το πλείστον, χρησιμοποιούν τον λόγο τους για να εμπαίξουν την Αγία μας Εκκλησία, αλλά και να παραπλανήσουν τους ανθρώπους με παντός είδους ψεύδη. Μια πολύ πρόσφατη πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση όμως, δείχνει πλέον ξεκάθαρα ότι ιδίως οι νέοι Έλληνες ηλικίας εώς 34 ετών δηλώνουν με παρρησία την πίστη τους στον Χριστό και ταυτίζουν απόλυτα την θρησκεία με την Ελλάδα. Από όλες τις χώρες που διεξήχθη η έρευνα αυτή, η χώρα μας κατέλαβε την τρίτη θέση. Στις πρώτες θέσεις είναι η Αρμενία και η Γεωργία.
Ο λαός μας στέλνει συνεχώς μηνύματα σε αυτούς τους “κυρίους”, που έχουν βαλθεί να αποχρωματίσουν θρησκευτικά και εθνικά την πατρίδα μας, κάνοντάς την  ένα ουδετερόθρησκο κράτος. Απεναντίας οι Έλληνες και συμμετέχουν στις Εκκλησιαστικές συνάξεις και τον προσήκοντα σεβασμό αποτίουν στην σημαία και στα ιερά σύμβολα του Γένους μας. Μάταια λοιπόν προσπαθεί η Νέα Τάξη Πραγμάτων να μας αποξενώσει από τον Αρχηγό της Πίστεώς μας, διότι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων δεν το επιθυμεί και δεν θα το επιτρέψει σε κανέναν. Όπως λέγουν και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας ο άνθρωπος που αποξενώνεται από τον Θεό γίνεται ή κτηνώδης ή δαιμονιώδης»
.
.