Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αρχίζει να πείθει ο ΑΟΚΚ, που ανεβαίνει αγωνιστικά

Football League
11 Δεκεμβρίου 2018 / 16:35
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα έφεραν τον ΑΟΚΚ στην 3η θέση της βαθμολογίας

και η ομάδα φαίνεται να «ξυπνάει, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στον στόχο της δηλαδή την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την απευθείας άνοδο στη Superleague.
Βέβαια έχουν ολοκληρωθεί μόλις 8 από τις 30 αγωνιστικές, το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα, αλλά το κακό ξεκίνημα με μια νίκη στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια, φαίνεται ότι ανήκει στο παρελθόν και η ομάδα αρχίζει να πείθει. Η νίκη με τη Δόξα Δράμας και η απόδοσή της, ήταν ένα restart και η επόμενη νίκη στην Καλαμαριά έδειξε ότι έχει μέταλλο. Έτσι μπορεί η εμφάνιση με τον Κισσαμικό να ήταν μέτρια ως κακή, αλλά την περασμένη Κυριακή στην Κρήτη με τον Εργοτέλη, το σύνολο του Σπανού έδειξε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες και μπορεί να φτάσει στον στόχο του.
Στο ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις σταθερότητα για να πετύχεις κάτι και ο ΑΟΚΚ έχει πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή του. Η ποιότητα των παικτών και της ομάδας είναι τέτοια, που μπορεί να ξεπεράσει μία κακή εμφάνιση, αλλά φαίνεται ότι χρειάζεται ακόμη δουλειά. Ουσιαστικά λείπει η σταθερότητα στην απόδοση της ομάδας και αν αυτό επιτευχθεί θα είναι πολύ καλύτερη η συνέχεια.
 
Δ. Σπανός: Να κλείσει ο πρώτος γύρος να δούμε που βρισκόμαστε
 
Ο προπονητής του ΑΟΚ, μετά το τέλος του αγώνα με τον Εργοτέλη, δε στάθηκε απλά στη σπουδαιότητα της νίκης απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο και μάλιστα με βαριά φανέλα, αλλά και στην ομάδα, τονίζοντας: «Ήταν μια ώριμη και μεστή εμφάνιση από την αρχή μέχρι το τέλος και δημιουργήσαμε καλές ευκαιρίες όπως έκανε και ο αντίπαλος. Ένα μελανό σημείο στην εμφάνιση μας είναι ότι δεν μπορείς να δέχεσαι σε αντεπίθεση γκολ ενώ προηγείσαι αλλά αυτό πρέπει να το κοιτάξουμε γιατί έχει ξανατύχει».
Ο Δ. Σπανός είδε και τα λάθη που κάθε φορά προσπαθεί να διορθώσει και κυρίως να μην ξαναγίνουν αλλά στάθηκε και στη συνέχεια του πρωταθλήματος, μη θέλοντας να βγάλει νωρίς συμπεράσματα λέγοντας τα εξής: «Συνεχίζουμε και περιμένουμε να κλείσει ο πρώτος γύρος για να πούμε πράγματα ανάλογα με το που θα βρισκόμαστε». Μπορεί να δείχνει ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα και τις τελευταίες εμφανίσεις, αλλά δεν ενθουσιάζεται κάνει υπομονή γιατί ο δρόμος προς την κορυφή και κυρίως η κατάκτησή της έχει δυσκολίες, απλά ο ΑΟΚ Κέρκυρα πείθει πλέον ότι μπορεί αλλά χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους.
 
Το Σάββατο το ΑΟΚΚ - Τρίκαλα
 
Η διοργανώτρια αρχή όρισε τους αγώνες της επόμενης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League και τα σπουδαία ματς τα όρισε για το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η αναμέτρηση του ΑΟΚΚ με τα Τρίκαλα, που θα γίνει στο ΕΑΚΚ και θα ξεκινήσει στις 15:00. Ο ορισμός το Σάββατο έχει συνδυαστεί και με τα παιχνίδια κυπέλλου που ακολουθούν μετά από μερικές μέρες, στα οποία κάποιες ομάδες παίζουν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση. Ανάμεσά τους και η Κέρκυρα που στις 19 Δεκεμβρίου θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ και θέλει μόνο νίκη για να προκριθεί.
Η ΕΡΤ3 που καλύπτει τηλεοπτικά δύο αγώνες κάθε αγωνιστική, επέλεξε να δείξει τα παιχνίδια στη Δράμα και στη Σπάρτη αυτή τη φορά, ενώ θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα των προπορευόμενων ομάδων (Απόλλωνα Λάρισας και ΝΠΣ Βόλου) εκτός έδρας για τον ΑΟΚ που είναι πιθανόν με δική του νίκη να μικρύνει ακόμη περισσότερο την απόσταση από την κορυφή.
 
Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής
 
Σάββατο 15  Δεκεμβρίου
Ηρόδοτος – ΝΠΣ Βόλος
Δόξα Δράμας – Ηρακλής
ΑΟΚ Κέρκυρα – Τρίκαλα
Αιγινιακός – Εργοτέλης
 
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου
Σπάρτη – Πλατανιάς
Καραϊσκάκης – Αήττητος Σπάτων
Απόλλων Πόντου – Απόλλων Λάρισας
Κισσαμικός – Παναχαϊκή

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια