Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η κερκυραϊκή προεκλογική πρεμιέρα της Ρόδης Κράτσα με προσκλητήριο στους απογοητευμένους (φωτο)

Κράτσα
10 Δεκεμβρίου 2018 / 18:38
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα άρωμα ευρωπαϊκού κοσμοπολιτισμού θέλησε να δώσει στην πρώτη της εκδήλωση ενώπιον κερκυραϊκού κοινού, η Ρόδη Κράτσα. Το έκανε παρουσιάζοντας βίντεο με στιγμιότυπα από τη θητεία της στο ευρωκοινοβούλιο, δίνοντας συνέντευξη στην Ηρώ Λέλα και τον πρ. αντιπρύτανη του Ιονίου, Σταύρο Κάτσιο μπροστά στους συγκεντρωμένους.

Εκείνοι γέμισαν την αίθουσα του Επιμελητηρίου ενώ συνωθήθηκαν στο τέλος της εκδήλωσης να τη χαιρετίσουν, προκαλώντας μάλλον ευχάριστο αδιαχώρητο για τους ανθρώπους της ΝΔ. Πάντως, απουσίαζαν στελέχη που πρόσκεινται στον Σπ. Σπύρου ενώ όμως υπήρξαν εκεί και μέλη της προηγούμενης περιφερειακής Αρχής. Οι γνωρίζοντες λένε ότι αυτό το ξεκαθάρισμα έχει ακόμα πολύ δρόμο, κι έτσι είναι νωρίς για συμπεράσματα. 
Στην σύντομη ομιλία της, η Ρόδη Κράτσα σήμανε προσκλητήριο προς απογοητευμένους για συστράτευση σε μια δύσκολη και μεταβατική περίοδο, που αναμένεται, εκτός των άλλων, και η περικοπή του περιφερειακού προϋπολογισμού λόγω και της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. και την απροθυμία των άλλων, ιδιαιτέρως των μεγάλων, εταίρων να μπαλώσουν την τρύπα. Η είδηση της αναβολής της ψηφοφορίας για την συμφωνία για το Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο, που ανακοίνωνε την ίδια ώρα η Τερέζα Μέι μπορεί να έφτασε αυτομάτως στο κερκυραϊκό Επιμελητήριο, επιβεβαιώνει όμως εκείνους που πιστεύουν ότι σ' αυτό το περιβάλλον δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Αυτό τόνισε και η Ρ. Κράτσα, μιλώντας για την ανάγκη του καλύτερου δυνατού σχεδιασμού και της αποτελεσματικότερης εφαρμογής πολιτικών και για τα Ιόνια.
Κατά τα λοιπά, δεν έλειψαν οι αναφορές στο πρόβλημα με τα σκουπίδια και την κατάσταση των κερκυραϊκών δρόμων ως έναυσμα για την ρητορική ότι τα νησιά είναι εγκαταλελειμένα κι ότι στην Κέρκυρα «είναι σα να σταμάτησε ο χρόνος»!
Δίνοντας έναν σύγχρονο τόνο στην ατζέντα, η επιλογή του Κ. Μητσοτάκη να διεκδικήσει την ΠΙΝ, αναφέρθηκε στις ραγδαίες εξελίξεις που δημιουργούνται από τις νέες εφαρμογές της τεχνολογίας στις υπηρεσίες και τον τουρισμό, στην οικονομία διαμοιρασμού κλπ. Ανανέωσε το ραντεβού της με το κερκυραϊκό κοινό σε επόμενες εκδηλώσεις, που ο λόγος θα είναι πιο ειδικός και συγκεκριμένος.
Στην εκδήλωση ήταν ο Στ. Γκίκας, ο Σπ. Κροκίδης και η Μ. Μάστορα, η Μερόπη Υδραίου, ο Γ. Κοντός, ο Αλέκος Δεσύλλας, ο Γ. Χονδρογιάννης, ο Στέφανος Πουλημένος, ο Κ. Καρβούνης και άλλα πολλά μέλη και στελέχη της ΝΟΔΕ ΝΔ, του Επιμελητηρίου, κοινωνικών Οργανώσεων και Φορέων.
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.