Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από τις αλβανικές αρχές ο Έλληνας αστυνομικός

ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ (ΑΛΒΑΝΙΑ). Ελεύθερος αφέθηκε από τις αλβανικές αρχές ο αστυνομικός φρουρός του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο στην αλβανική πλευρά των συνόρων,

10
Δεκεμβρίου / 2018

επειδή έφερε το υπηρεσιακό του όπλο χωρίς να έχει την απαιτουμένη άδεια.
Ο 35χρονος ανθυπαστυνόμος δεν είχε δηλώσει το υπηρεσιακό του όπλο στα σύνορα εκτιμώντας ότι λόγω της ιδιότητάς του δεν ήταν υποχρεωτικό. Συνόδευε τον βουλευτή στους Βουλιαράτες για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Σε ένα από τα μπλόκα της Αλβανικής Αστυνομίας, στο χωριό Κρανιά, ο Έλληνας αστυνομικός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Σαράντα κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του επειδή έφερε το υπηρεσιακό του όπλο χωρίς να έχει την ειδική άδεια που εκδίδεται από τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών σε συνεργασία με τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης.
Ο αστυνομικός οδηγήθηκε τελικά την Κυριακή στις δικαστικές αρχές, παρότι αυτό αναμενόταν να γίνει τη Δευτέρα και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να παρουσιάζεται κάθε δεκαπενθήμερο στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Σαράντα.