Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την έδρα της Χρυσής Αυγής

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
26 Σεπτεμβρίου 2015 / 13:36

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι προσβολή για το λαό της Κέρκυρας με τις δημοκρατικές και ριζοσπαστικές παραδόσεις, να εκπροσωπείται κοινοβουλευτικά από στέλεχος της εγκληματικής και νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Τα φαινόμενα αυτά εκκολάπτονται μέσα στις συνθήκες της κρίσης, της εξαθλίωσης και των μνημονίων, ωστόσο κανείς δεν δικαιολογείται στο όνομα καμιάς ψευδεπίγραφης ελπίδας, να αναδεικνύει και να ανέχεται δολοφόνους ή έστω όσους αναλαμβάνουν «την πολιτική ευθύνη» για δολοφονίες συνανθρώπων μας.
 
Καλούμε όλους τους δημοκράτες και αντιφασίστες συμπολίτες να καταδικάσουν αυτές τις εξελίξεις με την ενεργή συμμετοχή τους στο διεκδικητικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, τη μόνη μορφή αγώνα για τη διεκδίκηση της αξιοπρέπειας και ενάντια σε φασίστες ψευτοσωτήρες.
 
Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εν μέρει ακούσια συνέπεια της αποχής αλλά και προϊόν του καλπονοθευτικού συστήματος της ενισχυμένης αναλογικής.
Η νέα και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστια πολιτική και δημοκρατική ευθύνη για την απαράδεκτη αθέτηση της νομοθέτησης της απλής αναλογικής, του εκλογικού συστήματος που δεν δημιουργεί βιασμούς συνειδήσεων και ανάδειξη εκτρωματικών πολιτικών μορφωμάτων στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.