Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστρέφει με διπλό ο ΑΟΚΚ από την Κρήτη

Football League
08 Δεκεμβρίου 2018 / 19:44
Σπύρος Πίκουλας

ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ. Δύσκολη αποστολή κόντρα στον Εργοτέλη είχε ο ΑΟΚ, αλλά πήγε αποφασισμένος να επιστρέψει στην Κέρκυρα

με τους τρεις βαθμούς της νίκης και τα κατάφερε. Η ομάδα της Κέρκυρας ήταν από την αρχή καλύτερη από τον αντίπαλό της στον άθλιο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Αλικαρνασσού, επέβαλε το ρυθμό της, αλλά δεν ήταν εύκολο να μπει στην περιοχή του Εργοτέλη και να απειλήσει, έχοντας μικροευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, ενώ κινδύνεψε μόνο σε μια φάση στη λήξη του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη ο επιθετικός ΑΟΚΚ μπόρεσε γρήγορα να προηγηθεί στο 51΄, με ωραία κεφαλιά του Λινάρδου που αξιοποίησε σέντρα του Κόντου από αριστερά. Όμως ένα κενό στην άμυνα οκτώ λεπτά αργότερα, έδωσε το δικαίωμα στον Έφορντ να μπει στην περιοχή και με συρτό σουτ να κάνει το 1-1, με τη μπάλα να βρίσκει αρχικά το δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα του Κουτζαβασίλη.
Η Κέρκυρα δεν πτοήθηκε, κυνήγησε ένα δεύτερο γκολ και μετά από έξοχο συνδυασμό Λινάρδου - Κόντου, ο Λινάρδος και πάλι σκόραρε αυτή τη φορά με κοντινό πλασέ δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του. Ο Δ. Σπανός φρόντισε στη συνέχεια να θωρακίσει την ομάδα μεσοαμυντικά, ενώ στην επίθεση χάθηκαν ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ που θα κλείδωνε το παιχνίδι. Μεγάλη νίκη για τον ΑΟΚΚ που σταθερά οδεύει προς την κορυφή. 
 
Εργοτέλης (Ν. Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Οικονόμου, Λαμπάκης (58′ Κούατενγκ), Μαζουλουξής (74′ Γιακούμπου), Μπάτζιος, Μπρους, Τσέλιος, Κοζορώνης, Σταθόπουλος (46′ Μπουτσάκης), Ιατρούδης, Έφορντ.
 
ΑΟΚΚ (Δ. Σπανός): Κουτζαβασίλης, Σανδραβέλης, Κούρος, Ιωάννου, Σπίνουλας, Κρητικός, Ζορμπάς, Σιατραβάνης (70′ Βίλα), Λινάρδος (80′ Νίκιτς), Κόντος (88′ Βέρτζος), Τουράμ.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια