Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πεζοπορία: Ημερολιά - Σπήλαιο Λουτσών - Π.Περίθεια

Πεζοπορία
07 Δεκεμβρίου 2018 / 14:36
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή 9/12 θα πραγματοποιηθεί η πεζοπορία του Συλλόγου Ημερολιά Κασσιόπης - Ποδολάκκος - Σπήλαιο Λουτσών - Π. Περίθεια - Κρινιάς

Μήκος διαδρομής: 15 χλμ.
Υ./Δ ανάβαση: 620μ.
Υ./Δ κατάβαση: 480μ.
Βαθμός δυσκολίας: 3
Ώρες πορείας: +5
Υπεύθυνος εξόρμησης: Γιώργος Κύρος 
Η διαδρομή ξεκινάει από τον οικισμό Ημερολιά Κασσιόπης, μέσα από παλιό μονοπάτι φτάνουμε στον εγκαταλειμμένο οικισμό Ποδολλάκο. Στη συνέχεια από ασαφές μονοπάτι βρίσκουμε το μονοπάτι για το Σπήλαιο των Λουτσών. Επίσκεψη στο σπήλαιο και κατηφορίζουμε - ανηφορίζουμε για το χωριό Π. Περίθεια, όπου θα γίνει στάση τουλάχιστον 1 ώρα για τον ορειβατικό καφέ ή τσίπουρο. Κατάβαση στον Κρινιά όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο.
 Εξοπλισμός:
Κατάλληλα παπούτσια για πεζοπορία (συνιστούνται ορειβατικά μποτάκια) αντιανεμικό, νερό, σνακ, ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή.
 Αναχώρηση:
Ραντεβού στις 8:00 στο χώρο στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο παλιό λιμάνι (μπροστά από τον Μαύρο Γάτο). Η μετάβαση και η επιστροφή θα πραγματοποιηθούν με μισθωμένο λεωφορείο. 


Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.