Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον θεματικό τουρισμό

Φωτεινή Βάκη
07 Δεκεμβρίου 2018 / 08:37

Φ. Βάκη: Θετική εξέλιξη η λειτουργία υπηρεσίας ΕΟΤ Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα

ΑΘΗΝΑ. Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού: «Θεματικός τουρισμός – Ειδικές μορφές τουρισμού – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης – Στήριξη τουριστικής επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις».
Μεταξύ άλλων διατάξεων, ρυθμίζεται το θέμα των υπηρεσιών Εσωτερικού του ΕΟΤ, που είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμρτυριών στην Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά.
Με το νέο νόμο, ιδρύεται Υπηρεσία ΕΟΤ Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα.
 
Η Φωτεινή Βάκη

«Τα νησιά του Ιονίου με το πλούσιο φυσικό τους περιβάλλον, την ιστορική και πολιτιστική τους ιδιαιτερότητα, την αρχιτεκτονική τους καθώς και με την παρουσία ιδρυμάτων Aνώτατης Eκπαίδευσης μπορούν να αναδειχθούν σε πρωταγωνιστές του θεματικού τουρισμού στην Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ικανοποιείται ένα αίτημα των κατοίκων και της τοπικής αυτοδιοίκησης:  Η Υπηρεσία ΕΟΤ Εσωτερικού Ηπείρου και Ιονίων Νήσων διαιρείται σε δύο νέες υπηρεσίες, εκ των οποίων η μια θα είναι η υπηρεσία ΕΟΤ Εσωτερικού Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα. Πρόκειται για θετική εξέλιξη διότι αναγνωρίζεται έτσι ότι τα Ιόνια Νησιά χαρακτηρίζονται από διαφορετικά προγράμματα στρατηγικής επικοινωνίας και δράσεων, διαφορετικό προφίλ τουριστών και ευρύτερα, διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις από την περιοχή της Ηπείρου. Εξάλλου, είναι αυτονόητο πως σε μια περιφέρεια που κατεξοχήν εντάσσεται στο πλαίσιο της τουριστικής οικονομίας και με τέτοιο εύρος τουριστικής ανάπτυξης και αφίξεων, θα πρέπει να υπάρχει υπηρεσία ΕΟΤ στην έδρα της».