Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μηδένισε τον Μ. Αλέξανδρο όχι όμως τον Τηλυκράτη

Γ΄ Εθνική
06 Δεκεμβρίου 2018 / 17:43
Σπύρος Πίκουλας

Στις 18/11 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Γ΄ Εθνικής, δεν έγιναν τέσσερα από τα έξι παιχνίδια του 3ου ομίλου, καθώς ο καιρός ήταν πολύ άσχημος.

Την ημέρα εκείνη δεν ήρθε στην Κέρκυρα να αγωνιστεί ο Τηλυκράτης με την ΑΕ Λευκίμμης, με τη δικαιολογία ότι ήταν κλειστή η πορθμειακή γραμμή, κάτι που δέχθηκε η ΕΠΟ και για τον λόγο αυτό όρισε το ματς για το Σάββατο 22/12. Κακώς όμως, καθώς θα έπρεπε να κατοχυρωθεί το παιχνίδι υπέρ της ΑΕΛ και να μηδενιστεί ο Τηλυκράτης, από τη στιγμή που τα τα πλοία κλειστού τύπου έκαναν κανονικά δρομολόγια και η ομάδα από τη Λευκάδα θα μπορούσε να είχε έρθει, όπως έκανε την ίδια μέρα ο Κρόνος που πήγε και αγωνίστηκε στην Άρτα με τον ΑΟ Φλωριάδας.
Ανάμεσα στα παιχνίδια που δεν έγιναν ήταν και αυτό ανάμεσα σε Αχέροντα Καναλακίου και Μ. Αλέξανδρο Καστοριάς, μια ομάδα που ήταν στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Όμως όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 6/12 η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ σχετικά με την υπόθεση της μη προσέλευσης του Μ. Αλέξανδρου στο Καναλάκι για την αναμέτρησή του με τον Αχέροντα, ο εν λόγω αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδας, αφαιρούνται τρεις βαθμοί από την Καλλιθέα, ενώ της επιβάλλεται και πρόστιμο 2.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ανακατατάξεις στον βαθμολογικό πίνακα, με τον Αχέροντα να ανεβαίνει βαθμολογικά και τον Μ. Αλέξανδρο να κατρακυλάει από τη 2η στην 9η θέση της βαθμολογίας. Η απόφαση αυτή, ωστόσο, είναι εφέσιμη, και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί άμεσα η ομάδα του Μ. Αλεξάνδρου Καλλιθέας.
 
Η βαθμολογία όπως διαμορφώνεται:
 
Μακεδονικός Φ.       21
ΑΕ Λευκίμμης          15
Ναύπακτος              16
Τηλυκράτης             15
Θεσπρωτός             15
Κρόνος                    14
Αχέρων                   14
Σούλι                       13
Μ. Αλέξανδρος        13
Θρίαμβος Σερβ.      10
Σιάτιστα                     2
Γρεβενά Αεράτα        2
ΑΟ Φλωριάδας        -1
*Ο ΑΟ Φλωριάδας και ο Μ. Αλέξανδρος έχουν από ένα μηδενισμό και -3.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια