Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι απώλειες της αρχής θέλουν χρόνο να καλυφθούν

Δημήτρης Σπανός
06 Δεκεμβρίου 2018 / 17:26
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα έβαλαν κατά κάποιο τρόπο την ομάδα της Κέρκυρας σε καλό δρόμο,

όμως είναι έξι βαθμούς από την κορυφή και αυτό οφείλεται στο κακό ξεκίνημα. Οι εκτός προγράμματος ήττες από Απόλλωνα Λάρισας και ΑΕ Καραϊσκάκη έχουν στοιχίσει και εκεί οφείλεται η 5η θέση στην οποία βρίσκεται η ομάδα.
Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ο ΑΟΚΚ μαζί με Παναχαϊκή, Ηρακλή, Δόξα Δράμας, Τρίκαλα και ΝΠΣ Βόλος ήταν στα φαβορί. Όμως τα Τρίκαλα δείχνουν ότι δεν έχουν τύχη, η Παναχαϊκή βολοδέρνει, η Δόξα έχει πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή της και ο Ηρακλής τώρα δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του, όπως βέβαια και η Κέρκυρα, ενώ ο Βόλος είναι μέσα στους υπολογισμούς που γίνονται.
Ο προπονητής της Κέρκυρας Δημήτρης Σπανός ο οποίος ξέρει πολύ καλά την κατηγορία, ανέβασε πέρυσι τον Άρη στη Superleague και γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, μίλησε και για την Κέρκυρα, αλλά και για τον Ηρακλή που είναι (όπως και να το κάνουμε) το μεγαλύτερο όνομα της κατηγορίας και είναι αξιοπρόσεχτα αυτά που ανέφερε.
 
Για τα πρώτα συμπεράσματά από το Πρωτάθλημα: «Κάθε αγωνιστική κρύβει και μια έκπληξη. Οι ομάδες που ξεκίνησαν ως φαβορί είχαν μια κοιλιά στην αρχή, όμως βρήκαν τα πατήματά τους και ξεκινούν να κερδίζουν και να παίρνουν βαθμούς. Οι ομάδες αουτσάιντερ όπως ο Απόλλων  Λάρισας συνεχίζει να εντυπωσιάζει».
Για την πορεία της Κέρκυρας: «Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα, τώρα έχουμε τρεις σερί νίκες και θα πάρουμε και άλλους βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια με βάση από αυτά  που βλέπω στις προπονήσεις από τους παίκτες μου. Πάντως, οι απώλειες που κάναμε στην αρχή  θέλουν αρκετό χρόνο για να καλυφθούν».
Για τον Ηρακλή: «Ο Ηρακλής έχει βρει τα πατήματά του και θα είναι σίγουρα θα είναι στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο στη Superleague.
Για τη φυγή του Παύλου Μυροφορίδη: «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Ηρακλής δεν ήξερε αν θα συμμετέχει φέτος στο Πρωτάθλημα, δεν υπήρχε κεφάλαιο, δεν υπήρχε ρόστερ και ξαφνικά ήρθαν παίκτες και προπονητής. Βρέθηκε και χρηματοδότης και η ομάδα συμμετέχει και διεκδικεί και την άνοδο. Η πορεία του Μυροφορίδη δείχνει όπου πάει παίρνει Πρωτάθλημα. Τον αδικεί ο τρόπος που έφυγε και τα όσα του καταλόγισαν για το ρόστερ που έχτισε στην ομάδα. Έχασε ένα μεγάλο όπλο ο Ηρακλής με την αποχώρηση του Παύλου».
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια