Ξετρελάθηκαν τα παιδιά με το Φορητό Πλανητάριο στην πλατεία Δημαρχείου!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον έναστρο ουρανό μέσα από μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία, έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν μικροί και μεγάλοι στην Κέρκυρα.

06
Δεκεμβρίου / 2018

Πρόκειται για το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go στην Κέρκυρα, που βρίσκεται στην Πλατεία Δημαρχείου με ευθύνη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου.
Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Planetarium on the Go (μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα), μια ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, ταξιδεύει σε όλη τη χώρα προσφέροντας στους θεατές ένα συναρπαστικό ταξίδι στο αχανές διάστημα, μέσα από την προβολή ψηφιακών παραστάσεων ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360ο).
Παράλληλα με τις προβολές, θα γίνεται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο του Ηλίου κατά τη διάρκεια της ημέρας και του έναστρου ουρανού το βράδυ, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
Θα βρίσκεται στην Κέρκυρα την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στην πλατεία Δημαρχείου (San Giacomo)

- Πρωινό Πρόγραμμα Προβολών για σχολικές τάξεις – είσοδος ελεύθερη κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης

- Απογευματινό Πρόγραμμα Προβολών  για το κοινό – είσοδος ελεύθερη

Το Πλανητάριο διαθέτει 38 καρέκλες και μπορεί να φιλοξενήσει περί τους 45 θεατές σε κάθε προβολή, με τους πλέον των 38 θεατών να κάθονται σε μαξιλαράκια.

Κρατήσεις πρωινών προβολών για τις σχολικές τάξεις θα γίνονται στο τηλέφωνο 2661362147 (Γραφείο Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής ) από τις 10:00 έως τις 14:00 δηλώνοντας τον αριθμό των θεατών και την ώρα προβολής.
ομάδα. Κάθε ομάδα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους τριάντα  (30) επισκέπτες.

Δείτε το πρόγραμμα Ταινιών Θόλου που θα προβληθούν