Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βιοψία νεφρού, για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Κέρκυρας!

Βιοψία
05 Δεκεμβρίου 2018 / 15:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την Τρίτη 4/12/2018, για πρώτη φορά η διαδικασία βιοψίας νεφρού.

Η διαδικασία έγινε υπό την εποπτεία του νέου Διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού κ.Βακιάνη και των ειδικευμένων επιμελητών νεφρολόγων κ.Κατσάνου και κας.Κουλιάσα, που προσλήφθηκαν την τελευταία διετία στο νοσοκομείο.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας σε δελτίο τύπου, αναφέρει:«Είναι μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη της βούλησης της Διοίκησης του Νοσοκομείου, για την αποτροπή της ιατρικής μετανάστευσης των Κερκυραίων. Μια βούληση που γίνεται σταδιακά πράξη, παρά τις δυσκολίες των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας και του στενού δημοσιονομικού πλαισίου, καθώς είναι σαφέστατη:
- η αύξηση των χειρουργικών επεμβάσεων κατά 25% το τελευταίο έτος, (επεμβάσεις για πολλές εκ των οποίων οι Κερκυραίοι παλαιότερα έφευγαν για τα Γιάννενα. Δεν είναι τυχαία η αντίστοιχη αριθμητικά μείωση προσέλευσης Κερκυραίων στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων),
- η αύξηση των συνεδριών χημειοθεραπείας κατά 15%, το τελευταίο έτος,
- η αύξηση των λειτουργούντων κλινών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, (η έλλειψη πολλές φορές στο παρελθόν απαιτούσε μετακίνηση του ασθενή και των οικείων του εκτός Κέρκυρας),
- οι υπόλοιπες δράσεις της Μονάδας Νεφρού, που παλαιότερα δεν γινόταν στην Κέρκυρα (π.χ. πλασμαφαίρεση),
- η αύξηση του ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού κατά 25%,
- η εγκατάσταση και αξιοποίηση νέων ακτινολογικών μηχανημάτων (μαγνήτης, μέτρηση οστικής πυκνότητας, ψηφιακός μαστογράφος) που  λειτουργούν την τελευταία διετία στο νοσοκομείο μας.
Συνεχίζουμε ως εκ τούτου, με σταθερά βήματα για τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».