Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαζύγιο ανάμεσα σε ΟΦΑΜ και Καλούδη έφεραν οι ήττες

Τοπικά πρωταθλήματα
04 Δεκεμβρίου 2018 / 16:42
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι σύνηθες φαινόμενο όταν μια ομάδα έχει άσχημα αποτελέσματα να την πληρώνει ο προπονητής και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά σ

την ομάδα του ΟΦΑΜ. Οι δυο εντός έδρας ήττες στον Άγιο Ματθαίο από τον Αστέρα Πετριτή, σε κύπελλο και πρωτάθλημα, ήδη είχαν κάνει το κλίμα πολύ άσχημο για τον τεχνικό Γιάννη Καλούδη, που ήταν σχεδόν δύο χρόνια στον πάγκο και μάλιστα κατέκτησε το κύπελλο της ΕΠΣΚ το 2018. Ουσιαστικά πήρε παράταση το διαζύγιο για μια εβδομάδα, αφού υπήρχε η ευκαιρία με μία νίκη μέσα στους Αυλιώτες κόντρα στον Οδυσσέα να ισορροπήσει η κατάσταση. Ο ΟΦΑΜ όμως, αν και προηγήθηκε, έχασε τελικά με 3-1 και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Η ομάδα έμεινε έξι βαθμούς πίσω από την κορυφή, μόλις εννέα αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος και η λογική λέει ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Έτσι, μετά το ματς της Κυριακής έπεσε στο τραπέζι η παραίτηση του τεχνικού Γιάννη Καλούδη η οποία έγινε δεκτή, βγαίνοντας έτσι ένα «βελούδινο» διαζύγιο με εκατέρωθεν ευχαριστίες.
 
Η ανακοίνωση του προπονητή: «Όλα τα ωραία έχουν και ένα τέλος. Γυρίζω σελίδα… δυο πολύ ωραία χρόνια πέρασαν και μόνο φιλίες έχουν αφήσει. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας Κουρή Σπύρο όλο το Δ.Σ., τους ποδοσφαιριστές μου, τη συνεργάτιδά μου και όλους τους φιλάθλους του ΟΦΑΜ μέσα από την καρδιά μου, τους εύχομαι πρώτα υγεία, επιτυχίες και χαρά εντός και εκτός γηπέδων. Θα ήταν άδικο να μην αναφέρω τον Παύλο Ανδριώτη που ήταν δίπλα μου μέχρι πέρσι και πραγματικά ήταν εργάτης ακούραστος, φίλος και συνεργάτης. Παύλο ευχαριστώ για όλα. Τέλος τρεις ανθρώπους που έχουν μεγάλο μερίδιο στο να είμαι στο τιμόνι της ομάδας, τον Νίκο Αρμενιάκο, τον Νίκο Καποδίστρια και Κώστα Μωραΐτη. Σας ευχαριστώ. Πάντα επιτυχίες εύχομαι ολόψυχα, να πετύχετε τους στόχους σας τόσο οικογενειακά όσο και ποδοσφαιρικά. Σας ευχαριστώ».

Η ανακοίνωση του ΟΦΑΜ: «Η οικογένεια του ΟΦΑΜ ευχαριστεί δημόσια τον προπονητή Γιάννη Καλούδη για αυτά τα δύο χρόνια άψογης συνεργασίας και του εύχεται καλη συνέχεια στη προπονητική του καριέρα. Σε ευχαριστούμε για τις στιγμές χαράς που έδωσες στο κόσμο της ομάδας μας, έβαλες και εσύ το λιθαράκι σου στην ιστορία αυτής της ιστορικής ομάδας του νησιού και για εμάς φεύγεις σα φίλος, όπως ήρθες σα φίλος. Θα είσαι πάντα ένας φίλος στον Άγιο Ματθαίο. Ευχαριστούμε επίσης τη γυμνάστρια Γεωργία Τζαμάκου για τη φετινή συνεργασία που είχαμε και της ευχόμαστε τα καλύτερα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ να σταθούμε δίπλα στην ομάδα μας δίχως διχόνοιες και κακόβουλα σχόλια γιατί τώρα η ομάδα, μας έχει ανάγκη. Απογοήτευση υπάρχει σε όλους αλλά η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους για το καλό του Ομίλου...Γιατί πάνω από όλους και όλα είναι ο ΟΜΙΛΟΣ.
Συνεχίζουμε».

Ο Φίλιππος Τάντης ο νέος προπονητής
 
Η ομάδα δεν έμεινε χωρίς προπονητή και από τη Δευτέρα με ανακοίνωσή της ενημέρωσε ότι ο Φίλιππος Τάντης είναι ο νέος τεχνικός. Ο Φ. Τάντης ξεκίνησε φέτος τη σεζόν στον Αστέρα Πετριτή αλλά δυο συνεχόμενες ισοπαλίες σε Νυμφές με τον Αχιλλέα και εντός έδρας με Αναγέννηση Περιβολίου ήταν αιτία να υπάρξει διαζύγιο. Και ο Αστέρας επένδυσε το καλοκαίρι και σχεδιάστηκε για να κάνει πρωταθλητισμό ή καλύτερα για να πάρει τον τίτλο και να επιστρέψει μετά τρία χρόνια στη Γ΄ Εθνική. Όμως με τους τέσσερις βαθμούς που χάθηκαν τότε είχε μείνει πίσω και όπως ξέρουμε στην Ελλάδα ο προπονητής χρεώνεται τα άσχημα αποτελέσματα.
Στον Άγιο Ματθαίο πηγαίνει γνωρίζοντας τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει, στην αρχή τουλάχιστον με την κακή ψυχολογία όλων που έχασαν σίγουρα το ένα τρόπαιο (Κύπελλο, αφού αποκλείστηκαν) και απομακρύνθηκαν πάρα πολύ από το άλλο (πρωτάθλημα). Ο Φ. Τάντης που είναι καθηγητής φυσικής αγωγής παλιός πρωταθλητής στίβου (800μ. και 1500μ.) του Κερκυραϊκού, αλλά και παλιός ποδοσφαιριστής του Ολύμπου, έχει κάνει σαν γυμναστής και βοηθός σε αρκετές ομάδες και σε υψηλότερες κατηγορίες συνεργάτης του Ρομπέρτο Μπολάνο (Ερμιονίδα Β΄ Εθνική κλπ) και πέρσι του Γιάννη Σφακιανάκη στην ΑΕ Λευκίμμης, είναι γνώστης του αντικειμένου και η επιλογή του ΟΦΑΜ ίσως ήταν η ιδανικότερη αυτή την περίοδο.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια