Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παυλίδης: «Παραπάνω από μια επέτειος…»

ΠΑΥΛΙΔΗΣ
03 Δεκεμβρίου 2018 / 15:32

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το μήνυμα του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η 3η Δεκέμβρη κηρύχθηκε ως Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα για την Αναπηρία. Η μέρα αυτή είναι κάτι παραπάνω από μία απλή επέτειος. Είναι η ημέρα που ενώνουμε τη φωνή μας με τους αναπήρους, τις οικογένειες τους και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, οι οποίες συμπυκνώνονται σε έναν και μόνο παρονομαστή. Την ισότητα και την αξιοπρέπεια. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βιώνουν κάποιας μορφής αναπηρία. Ειδικότερα στην Ευρώπη ξεπερνούν τα 120 εκατομμύρια ενώ στην Ελλάδα τα άτομα με αναπηρία αποτελούν το 10% του πληθυσμού.

Με αφορμή την πρόσφατη έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επανακατάκτηση του δικαιώματος άσκησης ελεύθερης νομοθετικής πολιτικής,  είναι αναγκαίο οι προσπάθειες για την ικανοποίηση των αιτημάτων των ΑμεΑ να ενταθούν. Ας μην ξεχνάμε, ότι σε πείσμα πολλών, αυτή η κυβέρνηση κατάφερε τόσο να απεμπλέξει τη χώρα από τη δίνη των μνημονίων, όμως ως πρώτη προτεραιότητα είχε την προάσπιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Βεβαίως, απαιτείται ακόμη αρκετός δρόμος να διανύσουμε για να επιτύχουμε την πολυπόθητη κοινωνική ισότητα εμπράκτως.

Συμπερασματικά, το δικαίωμα όλων στην δωρεάν περίθαλψη, η σημαντική προσπάθεια ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης μέσω ΚΕΑ και των κοινωνικών τιμολογίων στη ΔΕΗ, η κατοχύρωση νέων δικαιωμάτων στο πλαίσιο συγκρότησης του νέου Κοινωνικού Κράτους, η εξαγγελία για 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, αποτελούν ελπιδοφόρα μηνύματα για μία μάχη που δίνεται καθημερινά από την πλευρά της πολιτείας έτσι ώστε η ζωή των ανθρώπων αυτών να γίνει πιο δίκαιη και να αισθάνονται και οι ίδιοι υπερήφανοι για τη χώρα στην οποία διαμένουν.